iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 24 March 2014

ceritera cerita Zaroat family..~~



Assalamualaikum~~~

zaroat family... kenapa zaroat? zar tu Adzhar n oat tu my mum.. nama samaran mak oat.. atuk kate mase dulu2 mak suka makan oat.. hahaha..

best gilaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sebab family lynn datang umah lynn.... ya Allah nak tunggu hari mereka semua datang..punya la rase macam lama jeeee..haisshh..

mak datang hari sabtu..dan balik hari isnin.. tujuan utama mereka datang sebab nak pergi kenduri kahwin cousin lynn dekat negeri sembilan...tapi tujuan lain sebab kami dah saling rindu rinduan..

bila mak dah confirm nak datang mesti la benda yang pertama lynn fikir adalah tentang menu2 sepanjang mereka berada di sini..

so menu yang lynn masak mase mereka sampai ialah.. siakap 3 rasa..sayur kailan.. ikan pacu masak stim..tomyam.. dan kebetulan la pulak macam terasa2 mak masak asam pedas.. sekali betul memang mak bawak asam pedas!! terbaik..last2 lynn makan asam pedas je... yang lynn masak tadi lynn tak sentuh.. rindu dengan masakan mak..



Photo: dpt ikn nie dr jiran yang kaki pancing.. nak masak ape sedap.. ikan pacu katanye...
nie ikan pacu..ikan sungai nie.. kebetulan jiran bagi..so lynn terus masak.. 


mase tu lupa nak ambil hidangan makanan yang dah di masak..excited kan family datang...
so malam tu kami ke ict...


macam biasa la..kakak ica mesti dengan makngah..aqil malam tu belum lekat dengan makngah...dengan pakngah pulak dia lekat..nasib la makngah..

jalan2..tibe2 singgah atas peha pakngah... jeles makngah..


pagi tu lynn buat cucur ikan bilis je.. sebab kami nak pergi kenduri kahwin... en roommate drive.. ayah sebelah driver..dan kami kat blakang... kakak dengan ibu... dan sebenarnye aqil dengan makngah.. miracle  bila aqil nak tidur dalam pelukkan makngah..hehe

nie gambar pengantin..  cousin lynn yang lelaki.. azriey dan isterinya nama suhada.. 



so tibalah hari isnin.. sekejapnye mase berlalu.. en roommate kerja.. lynn ambil cuti..  so hari isnin lynn buat meehoon sup..



en roommate punye wassap..dia plak lebih2 kan.. sedangkan menantu pun rase sedih.. lagi la si anak nie.. lagi la sedih... rindu tak ilang lagi..




banyak gambar dengan budak jambu je.. hehe..kakak sibuk ke sana kesini.. memang susah nak bergambar.. aqil je la. ahhh dah rindu balik kat si kecil nie..

en roommate.. tak habis2 lagi.... jom la kita blik kluang minggu depan.. huuuuu







Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 1 March 2014

Ada budak besaq tak ada semangat...


Assalamualaikum...

alah..alah...kesianyer.. err mohon yang baca entri nie jangan menyampah..tak yah baca klau tak suka aksi kami macam budak2..haha..

minggu lepas umi en roommate call ajak pergi makan 1 family.. so semua terlibat.. tapi macam biasa la.. en roommate kalau ada site down memang kena pergi.. so tiba2 tak jadi join family.. sepatutnya pergi hari jumaat malam.. tapi en roommate dah cakap dekat umi dari hari rabu lagi dia tak boleh join..

tapi yelah.. kita sebagai anak kadang2 kecewa jugak bila sesekali berkumpul tapi x dapat join kan.. so sedaya upaya nak pergi jugak.. bila rasa2 dapat pergi.. tapi memang tak boleh jugak.. sebab hari jumaat tu tibe2 ade site down dekat tol batu tiga n damansara..

ikuti conversation kami tanpa censored..haha..

kakaka..siapa yang x terkejutkan..tibe2 dpt macam tu... bodo lak tuh.. haih laa rummit oiitt..

nie yang asal..dr phone en roommate..masalah line gamaknye..


daripada hari selasa dah bagitau yang en roommate kena kerja hari khamis sampai ahad dari pagi sampai malam..tapi kalau setakat kat office maybe bolehlah dia keluar kejap kan untuk g makan2  dengan family.. tapi tiba2 ade site down dekat shah alam... 




 
sebab dekat tol tak boleh kerja hari sabtu and ahad.. so kena buat dari hari isnin sampai jumaat je.. nak tunggu hari isnin dah lambat la pulak kan..kebetulan hari tu jumaat..nak pergi siang hari memang tak boleh sebab waktu nak kerja kat situ dari jam 10mlm-6pagi je.. bukan waktu kemuncak orang guna lebuhraya..

di sebabkan tak ada idea nak punjuk..yela tengah sibuk kerja.. so sibini nie pujuk dengan ikan cencaru masak kari.. sambil makan dengan papadam.. kakakaka...



nie lagi satu masalah lynn.. sebagai isteri kita kena sentiasa menyokong apa yang suami kita lakukan.. selagi benda tu baik..dan tak menyalahi undang2 agama kitakan.. bila suami sedih kita tak boleh sedih..kena cuba buat dia happy.. lagi2 kalau dia stress dengan kerja dia.. yelah kerja macam dia hari2 kena buat benda baru.. memang susahkan..tapi.. masalah nie memang tak boleh nak kawal..iaitu risau.. 


haihlah.. padahal sebelum en roommate keluar rumah dah bagitau dia.. selesai 1 tempat wassap..bagitau...dan memang itu yang dia buat..tapi lynn nie lah tak boleh risau memanjang..lagi2 kalau dia kerja sorang2.. sampai pukul 4/5 pagi.. sebab en roommate tak nak bawak pembantu..dia kata susah.. dia ajak lynn sebenarnya..tapi susah gak..sebab nanti lynn yang kena tunggu sorang2.. so tunggu kat umah jelah..en roommate kalau keja site malam...balik mesti pukul 5.30 pagi.. dan kebetulan banyak projek baru... tadi pukul 9 lebih dia dah pergi kerja balik.. time busy memang busy gila..kalau time free 24jam fb jelah..



                               
nie lah yang en roommate g betulkan.. sebab huruf T n A tu tak nampak.. sekarang dah nampak.. untuk pengguna lebuhraya damansara dan batu tiga..

sebenarnye en roommate baru dapat tahu yang bos dia suruh dia pergi.. tanpa senior sebab nak test en roommate..yelah sebelum nie en roommate pergi site mesti dengan senior dia tu.. kira test nie untuk en roommate dapatkan confirmation kerja kat situ dah 3 bulan.. tapi bos en roommate tak tau yang memang dari kerja first en roommate lagi dia dah biasa pergi site sorang2..dan buat trouble shooting dekat site..

diwaktu ini budak besaq yang tak ada semangat  tu tidur.. kesiannyer...
sory ...larikkkkkkkkkkkkkkk

Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers