iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 29 November 2013

komik!!!



















so..memang tak kemana la... kite cuti2 kat kluang je bulan 12 nie.. nak balik kluang seminggu...boleh?







Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 28 November 2013

makang-makang | kedai makan upin ipin at Bangi


Assalamualaikum~~~
sepatutnya dah lama dah update tentang makang2 kat sini..tapi entah..ikutkan hati malasss gilersss nak update... tapi setiap hari en roommate tanya.. bila nak update tentang kedai makan upinipin..

mase tu hari sabtu 9nov2013, kebetulan hari  sabtu tu kerja... sekarang sampai unjung tahun lynn kerja hari sabtu.. selang seli.. minggu nie pun kerja sabtu...dah same dengan en roommate..minggu nie pun dia kerja jugak.. minggu depan cuti.. 

waktu balik kebetulan waktu makan tengah hari.. kami terus ke bangi..en roommate la ajak merayau2.. lynn kerja tak lama pun..dari 8.30am-11.30am... tak lama kan? so dah merayap dekat bangi je pun... tengok  jam dah pukul 12++ en roommate decide nak makan kat bangi.. since kami tak google pun ape2 kedai makan yang menarik kat bangi nie.. so main redah je la mana2 rase macam best je... huhu..


tapi lynn sebenarnya memang tak nak makan kat sini..

"ala nie kedai makan budak2"
" orang yang datang sini sume bawak budak2"
"ala segan"
ala.. ala...


macam-macam alasan... hehe..tapi lynn tahu en roommate memang teringin nak makan kat sini... sebab setiap kali kami ke bangi..mesti dia ade je ajak makan kat kedai upin ipin... ishh...en roommate kadang2 perangai macam bebudak...

eh..nape abang tibe2 pakai baju warna biru...nak sama la tuh~~~
setiap hari sabtu...nak jadi manje sikit.. en roommate akan hantar pergi kerja.. ala sabtu je pung...


yey! kita dah sampai... betol3x


snap2 picture..buat muka tak malu.. nasib la orang meja sebelah pun sibuk snap2 picture dorang.. so kurang sikit malu...heeee..



order kena tulis sendiri... so kita tulis la apa yang kita nak....



nie permandangan depan meja kami... time nie tak ramai orang lagi..tapi jam 1ptg je... ramai ler pulak orang...macam biasa la..dah nama kedai makan upin ipin.. so keliling semua gambar upin ipin dan rakan2.. dekat tv pulak dorang duk pasang cerita upin ipin... so anak-anak kecil yang excited dengan upin ipin boleh la layan.. dan ibu2 bapa2 boleh la menjamu makanan dengan penuh khusyuk...hahaha



buku menu.. saje je amik tengah2..kakakahh




air yang kami order.. en roommate tengah hari buta die p order teh tarik...




macam biasa la.. fevret4ever lynn.. nasi ayam..
ok lynn sebenarnya terpengaruh la dengan gambar dalam menu.. nampak lazat.. mengiurkan..  meleleh air liur..tapi bila depan mata.. alamak.. nape ayam kecik cinonet je... dan bila rasa...
alamak kenapa nasi nie macam sikit lagi je nak masak..sikit je lagi..kalau dia tunggu kejap mesti nasi nie masak... lynn memang kurang suker kalau nasi tu jelantah sikit.. keras sikit or nasi lembek..maksudnya nasi yang tak sebutir-butir.. nasi lebih air.. memang failed la.. memang makan sikit je la... pada lynn biar lauk kurang sedap..janji masak nasi perfect! 

kesimpulannya.. set nasi ayam nie... hampeh.... sory.. sory sangat2...



ini menu pilihan en roommate... chicken chop... ok la set nie..walaupun en roommate kate tempat yang kami pergi sebelum nie lagi sedap....tapi ok la...just nice..

nielah harga nya.. so terpulang la pada korang yang dekat area bangi/kajang/semenyih/putrajaya.. sama ada nak datang makan kat sini or tak.. just try.. orang kata nak merasa.. kalau sedap..bagitau kengkawan kan.. kalau tak sedap.. update blog.. kalau tuan punya kedai baca mana tahu diorang boleh upgrade sikit recipe ke kan..yela ..rugi.. nama upin ipin besar kot kat malaysia.. sayangnye kalau tak tahan lama...

err..lagi 1 en roommate kate.. pelayan perempuan kat kedai nie.. muka taik! haha... en roommate cakap muka tak cantik tak pe.. janji senyum..tak cantik pun ade la sikit manisnya.. nie tak muka cantik pun kalau tak senyum rugi.. lagi la kalau muka tak cantik.. lagi teruk muka tu dik oiii masam mencuka...
pelayan perempuan ea.. yg lelaki ok je setakat nie.. 


Kedai Makan Upin dan Ipin 2
klik gambar k.. lynn copy dari blog eriqazz.. nampak macam sedap je... rugi tak ambil set nie.. yela daripada ambil set nasi ayam tu...



kedai makan upin ipin banyak cawangan.. mungkin yang dekat bangi nie kureng sikit.. sebab ade jugak kedai makan upin ipin yang dekat tempat lain.. sedap2 katanya...

Image Hosted by ImageShack.us


Wednesday, 27 November 2013

Alasan...



Assalamualaikum~~
alasan apenye kan?
buat pertama kalinye..en roommate beli barang secara online..selalu lynn je yang duk menunggu posmen datang rumah..tapi kali nie en roommate pulak.. habislah duit bila dah terjebak beli online..

tapi setelah hampir seminggu barang yang sepatutnya tiba di depan pintu tak ade jugak...kalau time posmen hantar tapi tak ada orang..confirm dapat surat kan..suruh ambil dekat pejabat pos.. en roommate mula la rungsing... dan yang paling penting mula la si bini nie nak membebel...

"abg  dah cek betul2 ke? mane tahu kena tipu... check tak dekat feedback orang..mane tau yang lepas-lepas punya ada je kes tipu ke..."


bukan nak membebel ape...kalau barang yang di beli tu murah..tak pelah jugak.. nie mahal..tak berbaloi kena tipu...kalau report pun dah tentu tak dapat apa2 kan?

so...secara kebetulan hari jumaat lepas lynn memang amik cuti.. dan en roommate pulak hari khamis kena kerja dan balik sampai pukul 5pagi... sepatutnya dia kena masuk haflday la..lepas solat jumaat..tapi tah tiba-tiba bos dia kate tak payah nak halfday...terus cuti je.. dan tiba-tiba kami tak kerja.. hehehe...

lynn suruh en roommate call/msg ..mintak no daftar..sebab guna pos berdaftar..dah dapat..kebetulan time tu kami merayap.. so singgah kejap di pejabat pos.. nasiblah tak kerja kan?


orang belakang..muka ape tu? lepas kena bebel...haha



dan akhirnya..dapat jugak... dah pos lama sebenarnya.. 14nov2013..
tapi sampai 22nov2013 still tak dapat...


en roommate tanya kat kuanter..kenapa lambat?
tak ada orang nak hantar.. budak cuti....

alasan? boleh pakai..haishhhh.. nasiblah benda tu tak urgent.. kalau lah benda urgent..kan susah!


dan nasib tak kena tipu..kalau tak memang nie la last en roommate beli barang online..hahaha..


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 21 November 2013

kerja baru lagi.. | luahan hati?

Assalamualaikum~~
lame gila wehh x update blog..kehidupan lakibini makin busy...

"hooney dah cakap..jangan asyik tukar-tukar kerja je... sampai bila nak maju, memang semua kerja ade je masalah...ada je tekanan.. tapi kita tempuhi jelah...kalau asyik benti..kerja..benti..macam mana nak maju..macam mana nak tingkatkan lagi pengalaman.. dahlah..SUKA HATI ABANG la..kalau nak sangat kerja baru carilah... tapi honney nak dah dapat kerja lain baru berhenti..."



kenapa suka hati abang tu besar? nampak tak isteri macam x redha..macam x suka...tapi terpaksa.. ye..itulah yang lynn rasa... nie cerita berkenaan lynn... lynn tak tau la korang macam mana...yelah mana tau jenis tak kisah kalau suami asyik tukar-tukar kerja...janji kerja.. tapi yela...lynn pun kurang suka jugak en roommate kerja kat situ.. so dalam situasi ni...lynn terpaksa terima...sebab dah nampak banyak buruk daripada baik...


kikiki

dulu en roommate kerja kilang..tapi gaji sikit.. pakai sijil diploma pun tak guna jugak..en roommate kate lebih baik jadi operator  macam budak-budak spm... basic gaji 900... besar dah tu... nie kerja kilang.. basic setakat 1100-1200..tak jauh beza...so tuka kerja.. basic alhamdulilah..ok... dah permulaan kerja memang semua ok...tapi...

semua terjadi sejak ini...


"we are not satisfied with your performance"

en roommate balik kerja bagi lynn surat nie... dengan wajah stress...wajah sedih.. semua ada. dia rasa apa yang dia buat selama nie untuk kerja macam tak berbaloi... tak dihargai.. seolah-olah bos tak nampak apa yang dia lakukan.. padahal benda tu dah terang lagi bersuluh..
entry nie ade lynn selitkan sedikit time en roommate dekat pulau pinang.. bayangkan lah.. 10 hari pasang sensor dekat atas jambatan tu... masih tak perfom lagi ke?
ingat tak entry raya paling worst lynn tahun nie? time tu malam raya pun en roommate kerja ...tak apa.. masalahnya pagi raya pun masih lagi berkerja... dan time tu lynn ada.. lynn siap dengar lagi bila bos en roommate call dia siap cakap ..TERIMA KASIH  dekat en roommate..sebab tak de en roommate siapa lagi nak buat? masih tak perform lagi ke..? banyak lagi en roommate dah tunjuk yang dia bersungguh-sungguh dalam setiap apa jua tugas yang dia lakukan.. balik pukul 3,4 pagi.... masih tak perform lagi ke?

bulan ogos


Sunday

4ogos
Ot balik jam 4ptg
11ogos
Pergi ke p.pinang
18 ogos
rehat
25 ogos
Kerja dekat store
Monday

5ogos
Balik jam 8mlm
12 ogos
kedah
19ogos
Kedah balik hari
26 ogos
Tunnel dekat karak
Tuesday

6ogos
Balik jam 8mlm
13 ogos
kedah
20 ogos
Office hour
27 ogos
Tunnel dekat karak
Wednesday

7ogos
Mlm raya pergi ke perak,kedah..outstation
14 ogos
kedah
21 ogos
Office hour
28 ogos
Tunnel dekat karak
Thursday
1ogos
Balik jam 11mlm
8ogos
Raya pertama pergi simpang pulai balik 8pm
15 ogos
Balik kluang..malam jam 9mlm pergi kajang to kedah
22ogos
Kat store balik 10pm
29 ogos
Tunnel dekat karak
Friday
2ogos
Kerja waktu office hour
9ogos
Raya kedua di simpang pulai lagi
16 ogos
kedah
23ogos
Pergi arah selatan
outstation
30 ogos
Sepatutnya outstation
Saturday
3ogos
Balik jam 4pagi
10 ogos..
rehat
17 ogos
Kedah/kajang
24 ogos
Kerja dekat store


rajin tak siap buat jadual dalam bulan ogos lagi... cube tengok berapa hari je en roommate cuti... tu pun boleh ke rehatkan badan? pergi sampai ke kedah...drive.. buat kerja lagi.. rehat sehari esok kerja lagi...dan outstation lagi.. dan surat tu en roommate dapat hari jumaat 30 ogos.. yang sepatutnya en roommate kena outstation... tapi kat surat tu tulis 29 ogos..alah setakat tarikh ..lynn yakin surat tu dibuat pada hari yang sama en roommate dapat surat tu... sebab dapat surat tu?

en roommate dan kawan dia..qimi kena pergi ke kedah hari jumaat 30 ogos tu...tapi masing-masing dah penat.. cuti raya pun tak ada.. so dorang dah plan nak amik cuti... so situasi dimana en roommate tak ade masa tu... qimi jumpa bos dia.. cakap yang dia dengan en roommate dah memang tak larat... so dia orang mintak nak cuti sabtu dan ahad... hari isnin baru plan nak pergi kedah balik...
tapi bos tak terima.. tunjuk isyarat blah... kawan en roommate pun keluar dari bilik bos... so hari tu dorang tak jadi pergi..dan lepas sembahyang jumaat..dapatlah surat di atas...qimi pun dapat juga..

kesian tak? kesian kan..dahlah masa time raya tu just dapat rm50 ringgit je..kan sepatutnya kena lah triple ke double ke.. nie Rm50 je? mintak rehat daripada outstation terus dapat surat macam tu...

alasan en roommate nak berhenti...

kerja tak ada jaminan....bila-bila masa je boleh ditendang... en roommate belum pernah kerja tp tak confirm.. macam yang nie.... so sejak dapat surat tu... en roommate mula cari kerja.. banyak resume yang dia hantar... selagi tak dapat kerja selagi tulah bila balik kerja..muka tak happy... muka stress... hari-hari kat tempat kerja tak menyeronokkan...

nie pun satu problem juga..yelah kalau nak berhenti selepas dapat kerja..dah tentulah en roommate kena bayar ganti rugi.. di sebabkan en roommate  masih dalam probation so kena bayar 1bulan basic gaji... 
pehhhh..macam-macam boleh beli daripada duit gaji tu...daripada bayar kat syarikat tu kan....so decide sama ada company baru sanggup tak nak tunggu sebulan..baru en roommate masuk kerja.. sebab kami tak sanggup nak laburkan duit untuk bayar ganti rugi..kononya.

setelah berpuluh-puluh resume en roommate hantar...1 pun tak ade langsung panggilan untuk interview... hari-hari balik kerja mesti luah perasaan... "tak ade orang call abang pun.." email abang tak de yang reply pun"

saat itu baru lynn tersedar... mungkinkah en roommmate tak dapat panggilan sebab lynn tak berapa nak redha sangat en roommate berhenti kerja..? 

so lynn tetapkan hati.. berdoa pada Allah.. dan akhirnya lynn tolong en roommate cari kerja..time tu rasa macam lynn pulak yang nak cari kerja... akhirnya jumpa 1 yang berkenan di hati...

asal buruk nie? haha

 wooww..basic Rm1200-Rm2000? boleh demand nie..haha...dasar bini mata duitan...kakah...yelah kan ada outstation..boleh dapat lebih la dari kerja yang sebelum nie...so lynn mohon kan..satu nie je...dalam banyak-banyak...satu nie je lynn hantar resume...

dan akhirnya...time tu kami kat pasar malam... ade orang call en roommate..en roommate cakap tak kenal...tapi gaya borak macam kenal je.... mesra semacam..siap ajak en roommate lepak...borak2 lagi..biar betul?
alhamdulilah...dengan izin Allah.. en roommate terus dapat kerja tu....tak payah nak interview bagai... dia terus terima en roommate... dan Syukur sangat.. syarikat baru nie dia sanggup bayarkan duit ganti rugi dekat syarikat lama en roommate... rezeki...


 kerja yang sama macam dahulu.. company lain...tapi yang bestnya...minggu depan nak pergi outstation..dah bagitahu awal2.. tak macam tempat lama.... esok nak pergi hari nie baru bos bagitau... parah!!!!


                             
kerja baru~~~


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 8 November 2013

Gotong Royong



Assalamualaikum~~

nie cerita lama..tapi x kira...nak masukkan jugak..hehehe..
gambar lynn yang ambil... tapi tak banyak...xkan orang lain sibuk bergotong royong lynn pulak sibuk bergambar....


fuhh selamat kursus tu dibatalkan..so dapatlah lynn join aktiviti gotong royong kali nie...
kalau nak tau.. nie adalah aktiviti pertama penduduk di sini... yelah mana taknya... ahli jawatan kuasa pun baru je di tubuhkan..ade yang dah duduk sini dari 2005... tapi nie adalah aktivi pertama yang melibatkan  penduduk... kalau tak sebelum nie..masing2 buat hal masing-masing.. balik kerja..masuk rumah..tutup pintu..

en roommate telah di lantik sebagai bendahari... lynn sebenarnya kalau nak join pun just tunjuk-tunjuk muka la... tak delah sampai nak jadi orang kuat kat kawasan kami...tapi sejak en roommate dah dilantik menjadi bendahari...lynn pun kena aktif la... 

kita kena aktif..kena kenal dengan orang-orang sini.. ingat hooney kita dah besar..dah ade keluarga sendiri... kita kena berdikari.. kita dah tak boleh nak mengharapkan mak dengan ayah lagi..kita kat sini takde sesiapa.. famly abang pun kira jauh...famly hooney lagi jauh... abang taknak nanti kawan-kawan abang datang sini tanya jiran2 mana rumah ipin... nanti jiran-jiran tak tau...tak tau x pe.. tah2 tak kenal langsung.. - en roommate
so... sejak ade penubuhan persatuan penduduk nie...baru lah kami kenal jiran2... sebelum-sebelum nie kenal jiran-jiran yang sama tingkat je.. tapi sekarang..sampai ke tingkat 5 dah kenal...jumpa pun senyum je masing2... sampai en roommate kalau berborak dengan jiran selagi tak jejak pukul 12 mlm x masuk... hehe.. tapi ok lah.. en roommate dah la selalu outstation..so bila dia tak de..  n sekiranya ade apa2 berlaku...bolehlah mintak tolong dengan jiran-jiran.. sementara tunggu pertolongan daripada family.. yelah..jiran paling dekat kan? tapi still ade la mengelak2 untuk betegur sapa... buat2 tak pandang bila jumpa kita2 nie.. biasa la...bukan semua orang macam kita..kan...

            Tarikh :            29-September-2013 (Ahad)
            Masa:              8:30 Pagi
            Aktiviti:           
-          Mesyuarat
-          Sarapan Pagi
-          Gotong-royong
-          Makan tengahhari

sarapan pagi.. masing2 bawa daripada rumah... ala setakat sarapan...kuih muih dah mencukupi..kalau 1 rumah bawa 1 jenis kuih...kan? lynn pun tak ketinggalan... so bila sume dah bagitau jenis kuih2 yang mereka hendak bawak... last2 tinggallah ke pilihan terakhir lynn.. lynn bawak la kuih beger malaysia.... ala beger sambal tu.. haishh .buat dalam 50 biji je.. Alhamdulilah..habis.... selain tu... ade yang bawak pulut serunding, karipap,murtabak maggie, seri muka....


gambar nie sebelum aktiviti pagi tu bermula... masa mula2 nak turun bawah...rase macam malu je.. haishhh macam tak pernah keluar rumah dah lynn rasa.. yelah...terpikir kat otak nie... alah nanti nak borak apa dengan makcik2 tuh... dengan akak2 tuh... nak cerita pasal kerja..paham la pulak dorang kerja aku nie.. nak cerita pasal anak ...x de lagi....

nie pulak sewaktu mesyuarat..tak lama pun..mesyuarat menerangkan tentang tugas2... tebas lalang...tebang pokok... bersihkan longkang... dan masak!  eh en roommate siapa tu pakai baju kelabu... :p



so lynn ambil tugas paling senang la... masak! haha.. join makcik2 dan kakak2 nie masak... seronok.. rase macam tak percaya je... sebelum nie kalau  buat aktiviti macam nie dengan jiran-jiran kat kluang... tu pun duk menyelit sebelah emak... tapi sekarang dah boleh buat sendiri.. dah boleh bergaul sendiri dengan jiran...
lynn bukan apa...kalau kat sini semua usia lebih tua daripada kami suami isteri...ada seumur dengan orang tua kami... sampaikan ade seorang akak tu tanya lynn anak siapa..tingkatan berapa... hahaha.. sebab akak tu jarang kua rumah..tu x kenal sangat lynn .. ;p so sekarang proud dengan diri sendiri... yey!!




inilah antara tempat2 yang perlu di bersihkan... lynn tak buat pun..hehe...en roommate yelah de buat... so lepas dah siap aktivit nie semua... apalagi... makan!!



melayu.. cina.. india... suma ada...

daripada gambar pun dah nampak kan... memang tak ade sebaya dengan kami pun... hehe..
menu tengah hari : nasi putih, ayam masak tomato, pucuk ubi masak lemak cili api, ikan kering bulu ayam, ulam-ulam... paling hebat.. budu!! dan pencuci mulut buah tembikai... air sirap ada... 100plus ade....


so lynn berharap sangat2... supaya aktiviti macam nie dapat di teruskan lagi.. seronok memang seronok.. dan lepas suma balik... ade lauk lebih... bini2 menjalankan tugas..tapau lauk...supaya malam x payah masak...haha... 

ehem...dengar cita bulan 12 nanti nak buat BBQ pulak... betul ke en bendahari? hehe...

ehh...yang tak bleh blah tu... ade pakcik tu die tak ingat nama lynn..so die bleh bantai je panggil.. 
upin..bini ipin dah amik lauk?
hahaha


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 6 November 2013

Happy belated birthday for my beloved en roommate!!!

Assalamualaikum~~~
kikikiki...mintak ampun penunggu gua... dah berhari2 lepas baru nak berupdate...seriously lately memang lynn busy yang teramat...dan yang paling penting... setiap hari ade je urusan kami berdua... balik kerja..makan...rehat jap..pukul 8 keluar...urusan pekara yang agak penting..balik dalam pukul 11mlm.. esok lalui perkara yang sama.. almost everyday macam tuh.... takpe..untuk mase depan yang cerah!

attention jangan bace kalau  rase macam geli je.. macam dia sorang ade laki je...dan macam2 lagi....

lynn pernah cite.. birthday ayah...29/10, birthday along 31/10 dan birthday en roommate pulak 2/11.. so sume birthday dekat2 je..tapi stil tak dapat nak celebrate same2 sebab kami jauh... along n ayah jelah celebrate same2.. en roommate celebrate dengan lynn n famli en roommate..

happy birthday to you...happy birthday to you..happy birthday to you... may Allah bless you..

so sambutan birthday kali nie tak delah best mane pun kan... biase je.. en roommate pun x la wish nak birtday of the year... kita makan2 je la... (nak simpan duit untuk benda yang lagi penting) n please jangan cakap.. birthday setahun sekali pun nak berkira... sebab dah menyampah dengar...nanti anniversary pun akan cakap setahun sekali...sebab yang lepas2 sume orang cakap macam tu... sekali seumur hidup la... raya setahun sekali la...haishhh..dan kami pun lalui benda yang best2 tu zaman bercinta...time tu tak pikir sangat masa depan...padahal nak benda yang best..yang boleh dikenang selalu x perlu tunggu birthday..hari2 boleh buat...dah ok dah bebel plak...

so...malam sebelum birthday..1 november.. en roommate teringin sangat2 makan chiken chop... so kami pun pergi ke Malee Classic Seafood




esoknye lynn masak simple je...sebab malas nak masak..kepenatan kerja yang amattttttttt la sangat.... so masak nie jelah....
nasi ayam~~


hari sabtu malam makan satay berhampiran mali's corner ...tak ambil gambar punn..makan dengan famly en roommate.. dan ahad tengah hari tu...jalan2 dengan adik ipar... singgah makan rojak dan cendol...
walaupun simple je...tapi hooney tahu abang happy.. sume tu makanan kegemaran abang....



ateh's instagram~~


 update hari nie bukan nak cite makan ape je...tapi honey nak abang tahu...yg hooney...

sayang sangat2 kat abang..
beruntung dapat abang sebagai suami... x menyesal putus cinta dulu...kalau x mesti tak dapat jumpa dengan abang kan.   lelaki terbaik untuk hooney...
semoga abang panjang umur.. murah lagi rezeki untuk abang...untuk kite bersama...
semoga Allah sentiasa lindungi abang dari segala kejahatan...semoga abang dan kita sentiasa berada dalam rahmat Allah....
terima kasih sebab menghalalkan hubungan kita...kalau tak hooney tak tau indahnya perkahwinan..dari duk bercinta dulu..apa pun x dapat..hehehe
semoga abang terus menjadi suami terbaik..suami idaman honey...
semoga terus menjadi menantu dan cucu menantu kesayangan...


tapi...

1 je honey nak mintak... kurangkan membebel.. sebab bebel tu tugas orang perempuan... hahaha... tapi hooney suka... seriusly..hooney suka cara abang... hooney suka setiap kata2 yang keluar dari mulut abang.. sebab itu suma kata2 semangat...

thanks sebab selalu ade waktu hooney rase down gile2... selalu peluk time hooney perlukan kembali semangat... selalu faham bila hooney melalak macam kena pukul..padahal kerana rindukan dekat family aje...

thanks jugak sebab faham kerja hooney yang super busy..kadang-kadang   masak untuk hooney...basuh baju...kemas rumah... buang sampah.. dah macam menjadi rutin harian.... thanks sangat2 abang....sebab buat kerja tanpa di suruh....terima kasih sebab menjadi suami yang terbaik.. sampai ade rakan2 yang nak dapat suami macam suami hooney... perwatakan sama...tapi orang yang lain pheww..

thanks sebab jaga hooney macam ayah jaga dulu.. tatang hooney bagai minyak yang penuh... bersyukur di usia abang.. 25 tahun.. abang matang dalam menghadapi pelbagai dugaan... abang matang dalam menyelesaikan masalah... tolak pandangan orang...lelaki lambat matang... perasan tak..dulu selalu jugak gaduh...tapi bila dah kawin.. ya Allah..susahnya nak bergaduh....bersyukur sangat Allah tahu apa yang terbaik untuk kita...

entry ucapan birthday dah jadi entry luah perasaan pun ade... dah macam anniversary la pulak......


ehemsss..jangan kembang semangkuk ye abang...dahhhh



Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 5 November 2013

macam best bitstrips...


Assalamualaikum~~~

addict sangat dah dengan benda nie.. kadang2 saje buat je...tapi x share pun kat fb..haha... makin giler pulak.... ape die???? ala bace tajuk je dah taukan...macam best je... macam addict je... macam giler je... hahaha...






Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!