iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 20 July 2013

Friday, 19 July 2013

Ya Hanana | versi bahasa melayu

ya hanana 






Image Hosted by ImageShack.us

nak jugak sama

Assalamualaikum~~
hai... dah lame dah...saje2 je nak update bosan2 nie kan...



#ceritalama #zaramir#vanillacoklat#cameronHighlands









Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 18 July 2013

hati wanita~~~

PUISI BUKAN NUKILAN DAYANA

"Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand "

Sungguh ! Beratnya memegang kasih dan cinta pada seorg suami ! Berdoa agar jodoh dia mmg milik aku seorang smpai mati dan sungguh ..andai jodoh dia tetap ada bersama org lain , aku akan terima dgn terbuka dan terus kuat mcm yg mami lakukan !!

Percaya pada jodoh ! Percaya pada ketentuan ! Menangis air mata darah pon kalau takdir dah begitu..kita ada dua pilihan, terima atau menarik diri !!!

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu

Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan..


#NoorDayana




sedangkan kekasih di rampas..hati perempuan mana yang tak sakit.. inikan pulak suami kan... setiap manusia ada ujian daripada Allah... ambil iktibar dan pengajaran... seorang isteri yang kuat dan tabah...dan lelaki? hmmmmm....hanya Allah yang tahu..



Majlis iftar di Residence Hotel Uniten

Assalamualaikum~~~

hari khamis iftar dekat palm garden hotel..dan hari jumaat lepas..kami iftar dekat Residence Hotel Uniten... hotel nie kat dalam Uniten...haaa..yang nie daripada company lynn pulak....


time nie lagi la tak sangka...dan sepatutnye en roommate tak ikut..sebab majlis nie untuk staf je..tapi dengan yang tak di sangka2.. bos suruh bawak sekali en roommate sebab dia tau en roommate kalau lynn tak de memang dia akan berbuka sorang2 je kat umah...yolah kami berdua je... so lynn bawak je la...special invitation daripada bos kan..orang lain tak dapat..haha lagipun bos dah kenal en roommate in person..so x kisah la bawak je kan...

time nie hujan lebat woo... tapi kami redah je..hehe...pergi sendiri2 je sebab masing2 nak siap2 kat umah..kalau time en rooommate tu ade member yang tak balik tunggu kat office je..

cis bleh la pulak tak pandang kamera kan..sebab time tu bos tengah tanya ape tah lynn pun tak ingat...tu yang tak pandang kamera..takkan nak wat tak tau je kan bile bos tanya..huhu

antara makanan yang ade dekat atas meja kami.. time tu kami tak ambil nasi .dok makan kambing panggang..kebab, chicken wings, murtabak,burger, pizza dan... macam-macam lagi la...

bila semua dah datang...dah ambil semua hidangan..kita duduk dan tunggu azan berkumandang..meja kami sebelah meja bos n famli dia... so makan pun masing2 nak cover..kakaka...
kat hotel nie ade 3 tempat.. yang nie kat bahagian dalam..kalau yang kat luar tu dekat la dengan kambing panggang huhu...kalau kat tempat lagi satu dekat dengan bahagian desert..nasib la kami kat dalam sebab kalau kat luar orang banyak lalu lalang nak ambil makanan...bising pulak tu...dan yang paling best baju bau kambing panggang la..bau murtabak la...hehe

time nie dah berbuka dah..dah second trip ambil makanan.. makan banyak2 yer..sebab rugi kalau bayar mahal makan sikit....haha..

nampak dah licin kan..memang saje nak licinkan pinggan sebab nanti pelayan hotel tu leh la amik..tak la kami segan atas meja banyak pinggan...yelah jap lagi nak ambil makanan lagi..banyak pinggan = banyak makan.. hahaha

lupa pulak nak cakap.. hotel nie sediakan surau je kawan2..surau wanita dekat tinggkat dua..palm garden hotel pun ade surau jugak...lepas magrib..sambung makan balik..tapi kami ambil dessert je la..nak makan yang main course memang dah tak larat... borak2 dah pukul 9.... so semua balik.. dan mereka semua konvoi beramai2 balik ke kajang... kami tak join la sebab malam tu kami terus balik kl...lain destination...

nie la hotel residence tu..ambil time nak balik..dan hujan renyai2 time nie...
makan kat sini untuk adult Rm69.90..kalau untuk kanak-kanak separuh harga lah kan... so kat sini murah sikit je berbanding palm garden tu..dan macam biasa lah...kalau makan pakai duit kami memang tak la kan untuk seorang Rm69.90..so thanks to bos sebab buat majlis iftar nie..selain kenyang dapat belanja makan macam nie..hubungan kami dapat dieratkan lagi..dan en roommate pun dapat kenal dengan siapa lynn kawan..
kesimpulannya..lepas nie boleh la honney main bowling dengan dorang sume kan... tengok movie ke..hahaha...



daaaa...selamat berbuka untuk hari nie!!

Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 17 July 2013

Macam mana nak khatam Al-Quran dalam bulan Ramadan?


cara2nya...
tak larat nak buat 1 hari 1 juzuk? yelah balik solat terawih dah pukul berapakan? 

nie yang lynn buat.. berjaya or tak lynn pun tak tahu..sebab lynn pun baru je mencuba formula nie..cuma lynn tak la bahagi dengan 30 hari dalam bulan ramadan..sebab kita wanita kan ada hari istimewa.. so dalam setiap hari lepas waktu solat lynn ambil sedikit waktu untuk membaca Al-quran.. tapi kalau korang kata susah sebab waktu kerja tak boleh kan.. 
so lepas solat subuh lynn lebihkan sikit muka surat untuk baca..
dan waktu asar pun lynn lebihkan juga...untuk cover waktu zohor..

lepas solat magrib..lynn akan baca lebih juga sementara tunggu waktu isyak..kadang2 lepas terawih sambung sikit lagi untuk cukupkan bilangan muka surat dalam sehari..

tapi kalau tak larat tu tak payah la kita paksa diri kan? namun sekurang2nya kita cuba untuk tambah lagi pahala dalam bulan yang penuh dengan berkat nie..


 nie adalah salah satu daripada azam lynn untuk tahun nie...azam untuk dunia je..akhirat kita kena ingat jugak..
lynn memang suka pasang niat dan azam... sebab kita manusia bukan selalu berada di landasan yang sebenar.. so dengan adanya matlamat kita...sekurang-kurangnya kita tak lah terlalai... dan kadang-kadang sebagai manusia kita memang perlu aturkan hidup kita..sebab bila nak tunggu diri tu sedar kadang-kadang tak sedar2... dah tersedar bila semuanya dah lambat...rugikan..emm peringatan untuk diri sendiri..



sharing is caring...
Assalamualaikum~~


p/s: mungkin orang kata nak baca Al-quran bukan dalam bulan ramadan je...bulan-bulan lain tak baca Al-Quran ke? kita nak jawab apa?





Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 16 July 2013

Iftar di Palm Garden Hotel, IOI Resort Putrajaya

Assalamualaikum~~~
selamat berpuasa semua..lame kan tak update blog...
minggu nie rileks sikit ..tak busy..minggu depan busy lagi2 sebelum raye...minggu lepas..busy..waaaaa penat woo.....

macam mana ramadan tahun nie? semoga ramadan kali nie kita dapat tempuh dan kuat kan hati iman dan akal kita...ramadan satu perjuangan...

minggu lepas puasa kedua kami berbuka puasa di Palm Garden Hotel... majlis berbuka puasa nie under en roommate punya company..so lynn isteri dia ikut lah kan....hari isnin hingga khamis tu en roommate kerja dekat lebuhraya karak.. pergi kerja pukul 6.30 pg..balik awal la dalam pukul 5...so hari khamis balik je kerja terus siap2 nak berkonvoi ramai2 dari office en roommate ke putrajaya..


gambar berdua mesti kena ada...hehe..

gambar dalam kereta juga mesti kena ada..time nie cuaca amat baik sekali... muka lynn muka penat... penat woo.. ingatkan lynn tak nak pergi.. tapi en roommate dah cakap kawan2 dia nak kenal lynn..yolah tak kenal2 lagi kan...so lynn follow je la...boleh eratkan silaturrahim...

nie lah dia pintu depan ioi resort..

dan iftar tu di Palm Garden Hotel..kalau sebelah kanan.. hotel Marriot putrajaya..


sementara menuggu waktu berbuka.. ambil gambar dulu~~~

nie meja kami..dan dalam gambar nie kawan en roommate nuar.. kena ingat nama kawan2 en roommate

nie pulak meja kawan2 en roommate yang lain..tapi nie semua bujang trang tang tang lagi ler...hehe

macam2 ada.... satay, kambing panggang ..









sebelum balik ambil gambar.. nie antara member en roommate ade yang lynn dah jumpa sebelum nie..dan ade yang first time...

sesiapa yang nak iftar kat sini boleh la booking..  kampung style punye.. mana la tau ade company2 yang nak buat majlis iftar untuk pekerja-pekerjanya kan? kalau lynn makan berdua dengan en roommate sampai 1 kepala RM75..memang taklah nak pergi...sebab.. duit tu boleh buat benda lain...kikiki...apa2 pun terima kasih kepada bos en roommate sebab belanja ..moga murah rezeki..


p/s: majlis iftar untuk company lynn pun dah lepas..nanti lynn update...




Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!