iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 31 March 2013

Mee Goreng Basah satu!!!!

Assalamualaikum...


mee goreng basah nie salah satu daripada makanan kegemaran lynn..kalau mee je mesti suke mee goreng basah....

resepinye...
cili kering
bawang merah
bawang putih
ikan bilis
sos tiram
kicap pekat
sos tomato
air rebusan ayam..kalau guna daging masuk la air rebusan daging...
garam secukup rase
telur
sayur sawi
ayam


yang lain tu kalau nak tambah ape pandai2 je la...sebab lynn guna bahan ape yang ade kat dapur.. en roommate orang suruh beli kelapa parut..last2 balik bawak mee kuning.... makan je ingat..kakaka....err...kalau tanye cili kering bape banyak...bawang bpe biji... sos tiram bape botol...maaf lynn campak2 je...asal jadi..kakaka...


nampak sedap ke nampak tak sedap?
kakaka...

lynn memang hantu mee goreng basah..tapi tak la banyak sangat kuahnye macam mee hailam...sebab ade sesetengah kedai kalau oder menu mee goreng basah...die punye basah..macam kuah mee hailam... 






#sarapan pagi


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 29 March 2013

Rancangan menarik setiap hari....

Assalamualaikum...........

kebanyakkan entry yang lynn post semua schedule entry...tak delah nak menaip entry time keje ye dak? so nie pun salah satu daripada schedule entry...

lynn nie memang pengemar tv..dari zaman dulu2 lagi....tapi sejak dah kerja nie... masa untuk menonton tv tu amat sikit...dan kadang-kadang tak tengok pun.....
kat rumah pasang astro pun sebab nak menerangkan tv...kalau tak pakai astro tv dah terang menderang memang astro tolak ke tepi la... tapi disebabkan tak terang tu yang pasang astro...

so tak la banyak rancangan tv yang lynn minat ... kalau minat pun tak la sampai tahap addicted..kalau tengok boleh hilangkan stress..tak tengok pun tak de masalah.....

lynn nie penggemar cerita melayu... dan lynn amat tak gemar tengok cerita omputih semua tu... tak tau nape..memang dari zaman sekolah lagi tak minat cite omputih...sepanjang hidup lynn...belum penah la tengok wayang cite omputih... kebanyakkannye cite melayu...sebab lynn pun tak gemar tengok wayang...haishhh..lebih suka duduk rumah sebenarnye....siapa kawan lynn daripada zaman sekolah kenal la lynn nie macam mana...dulu nak keluar rumah nak jejak ke bandar tu... setahun boleh hitung berapa kali je..gila tak? kakaka...

ok dah macam nak kelaut jugak entry nie...kikiki....

rancangan tv yang best la sekarang nie....



Ria

  1. Fear Factor... dah nak abis dah minggu nie kan?
  2. jodoh.... walaupun cite nie mengarut...tapi lynn rase cite nie macam mengejek cerita yang dah pernah ada kat malaysia sebelum nie... cari menantu..kan? layan je..

Prima

  1. Primadona... tapi tak semua topik yang di bincangkan tu menarik perhatian...rancangan menarik tapi jarang jugaklah tengok
  2. Hajat..yang nie tak boleh tinggal... dalam Malaysia nie masih ramai manusia yang perihatin...

Oasis

  1. Reset minda bersama Profesor Muhaya bual bicara yang sangat dapat menaudit diri kita...
  2. Tanah Kubur
  3. Kalau dah jodoh ustaz Kazim Elias
Al-Hijrah
  1. 30 minit ustaz Don, kalau tak tengok time malam...akan tengok time subuh...
  2. selalu buka semata-mata nak tunggu YA-HANaNa
Warna
  1. Betol ke Bohong...walaupun yang siaran ulangan....gelak pecah perot... en roommate yang tengah tension dengan kerja pun boleh gelak...
  2. karoot komedia X -- buke buke cite pase oghe karoot komedia hei sebab dio hidop kito...kikiki..hontam sajo la....
  3. semua cerita lawak.... sebab malas nak pikir benda2 stress kat tempat kerja...kiki...
Bella
  1. Sana'y Wala Nang Wakas..cerita nie memang dah gila dari zaman sekolah lagi...kalau tak silap time form 4 or form 3 cm tulah.... so sekarang nie tengok jugak la...cume kena tinggal selalu...tayangan jam 3ptg ulangan jam 8mlm...time tu pulak en roommate nak tengok berita
  2. Pangako Sa'yo- cerita nie pun popular time zaman sekolah dulu... time dulu mane ade korea sangat... kalau ada pun stakat winter sonata, full house, my girl, stairway away to heaven....zaman sekolah popular dengan cite dari Filipina n maxico jek...
One Hd
  1. Running Man!!!!!! kalau tak tengok.... lagi la stress...kakaka...

stakat nie itu jela... tapi tak semua tengok...kadang-kadang je...sebab kadang-kadang lebih banyak duduk luar daripada dalam rumah...hehehe...

kejap je mase berlalu...minggu depan dah bulan 4... nampaknya minggu pertama bulan empat adalah minggu busy untuk lynn.... tapi en roommate pulak minggu busy die sebulan dalam bulan empat...sekarang pun asyik ulang alik dari office ke makmal UPM dengan projek sensor..dalam bulan empat jarang la kami bersama...huaaaaaa.... agaknye berapa lama lagi die akan duduk di jambatan pulau pinang tu nanti... 


daaaaaaaaaaaaaaa......






Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 28 March 2013

Hidup seorang Perantau..| luahan rasa rindu

Assalamualaikum....

kikikiki...perantau la sangat kan...
ada sesetengah orang kate bukan jauh pun...boleh je balik selalu....
jawapannye...nak balik selalu...maksudnye sebulan sekali? sebulan 2 kali? sebulan 3 kali? seminggu sekali?

mane nak cekau dapat duit?
err bukan nak cakap takdak duit langsung.. tapi kalau dah balik kluang tu...kos Rm 200 la paling sikit...
euww..boleh simpan kan...
tapi lynn dulik ape... kalau nak balik kluang tu tak pandang dah berapa habis... cume tak boleh balik selalu.... ingat tak boleh balik selalu....

betul la orang kate....

 HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI..LEBIH BAIK LA NEGERI SENDIRI..



Walau kampung macam mane sekali johor tu... walau ulu macam mane sekali kluang tu... tetap menjadi tempat yang lynn rindu... actually tak la kampung dan ulu sangat.. nak tau meh le ke sana...

en roommate penah cakap... kita hidup sebagai orang nie kena merantau.. ekeleh..guna jela melancong je...x payah merantau sanggat... hehe...  kita kena keluar dari zon selesa..dan jangan la anggap tempat kita sekarang nie yang terbaik.... so lynn sekarang dah keluar dari zon selesa...dan sekarang berada di zon yang kurang selesa... maksudnya... jauh daripada keluarga.. keluarga mentua pun takde la dekat sangat kan.. kat sini lynn tiada siapa2...yang ade.. en roommate, dan opismate...hishhh..rumit...rumit..hehe

lynn akui...antara lynn dan en roommate... en roommate la yang banyak merantau... kadang-kadang dia meneruskan hidup di utara...kandang-kadang di pantai timur dan kadang-kadang di selatan... kebanyakkan yang dia lalui time bujang.. so banyak en roommate bagi gambaran...

kalau di tanya kami nak duduk mana.. dah tentulah kajang nie bukan pilihan utama...
kuala lumpur lagi tak tersenarai dalam pilihan kami....johor baharu? juga bukan pilihan... sebab en roommate kate antara kL dengan jB.. jb tu lagi sesak yang amat.. jb lagi besar dari Kl..dan yang paling penting..
kalau kat kl...sesat ... en roommate kate boleh je masuk situ keluar sini.. boleh je cilok sana sini.. tapi kalau jb... dah sesat.. ko terus je la...masuk jalan sana... tak kan tebus jalan sini...  bila en roommate cite...ade la sikit rase bangga... eh johor sekarang makin berkembang... er pilihan kami adalah kluang...kikiki..nyaman...

stop.... terpesong dah...


berbalik pada cerita asal...merantau..kadang-kadang kita manusia nie perlu tahu kehidupan yang  jauh daripada sekeliling kita..baru la kita kenal erti hidup...nie asyik di zon selesa je... kan...
bila dah jauh daripada family baru la tahu hidup macam mana... senang difikirkan tapi susah dilaksanakan...
serius lynn cakap lain... bila merantau time belajar dan merantau ikut suami..amat lain situasi nie...

tapi alhamdulilah... sepanjang hidup berjauhan daripada keluarga... hati nie tak pernah sekali pun lupa mereka...
selalu je cakap dekat en roommate.. rindu kluang...rindu family...rindu, rindu, rindu......

kadang-kadang emak telefon n cakap

angah isyia dah rindu kat makngah....
emak asyik cakap yang isyia rindu....
tapi jiran (k.fiza) cakap emak dah rindu sangat...
.


dan bersyukur sangat-sangat.. walau rindu macam mana dekat anak yang sorang nie...
emak faham kami jauh...emak faham kami tak boleh balik tiap-tiap minggu...kalau call dengan emak tak boleh cakap rindu... nanti sedih... lepas tu menangis je... habis semua tak menjadi...

percayalah... kalau rindu dekat family nie... bila dah dalam perjalanan dari kluang nak balik kajang pun dah rasa rindu...rindu sangat..

pernah la..bila dah rindu sangat..sampai kalau gaduh dengan en roommate... lynn akan pangil ayah... kuat-kuat...

ayah...tolong angah....ayah....angah nak ayahh........!!!!!!!



padahal apa yang digaduhkan tu bukanlah sebesar yang difikirkan...



kalau balik kluang pun...bukan la merayap ke sana sini... tapi lebih habiskan masa di rumah... borak itu ini...guna kan masa yang ada sedikit  itu untuk keluarga....

banyak sokongan dan dorongan datanganya daripada en roommate...
sokongan dan dorongan itulah yang digunakan untuk meneruskan hidup di tempat orang....

orang lain tak rasa apa yang kita rasa... dan hanya orang yang rasa apa yang kita rasa akan faham diri kita....


dalam blog nie pun banyak cerita lynn balik rumah mentua je...rumah mentua lebih dekat daripada rumah emak sendiri...
sebab tu lynn pernah cakap dekat umi...

alynn tak de siapa-siapa  kat sini...kecuali umi dan ayah... sebab tu alynn selalu nak balik rumah umi dan ayah......
sekurang-kurangnya dapatlah kurangkan sedikit rindu pada emak dan ayah di kluang....
sekurang-kurangnya dapatlah kurangkan sedikit rindu pada masakan emak ... bila umi masakkan untuk alynn...terutamanya asam pedas...sebab lynn nie hantu asam pedas...



k ...dah stop...
kadang-kadang blog pun tempat untuk meluah perasaan yang terbuku di hati ini....
blog bukan tempat untuk happy-happy je...
dah sebulan tak balik kluang...patutlah rindu semacam je....

k...daaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

#nangis
sebelum kawen..baju sepasang dgn adik..

lepas kawen baju sepasang dengan en roommate..
Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 27 March 2013

#Tips Outdoor photoshoot

Assalamualaikum.....

memandangkan sekarang nie cuti sekolah...confirm ramai yang kawen kan...

so senang je tips outdoor photoshoot...





selipar jepun.....

kakakah...ape tak membantu tips nie?
actually membantu sanggat..sebabnye kalau korang buat outdoor bukan setakat 10 gambar je..lebih daripada tu... and tips nie mungkin tak membantu kalau outdoor korang tak mencabar la..tapi kalau outdoor kena panjat tangga.. kena panjat bukit..masuk semak lalang untuk dapatkan yang tercantik..kena la pakai selipar jepun!!  hello...time kawen kan pakai kasut tumit tinggi... penat woo...dah la taman tasik perdana tu besaq..ponat...



disebaliktabir

actually lynn pun tak bawak selipar jepun... nasib la ade selipar jepun siapa tah dalam kereta..main bedal je la... kenangan manis....






Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 19 March 2013

Part time sebagai cikgu..

assalamualaikum...

kahkahkah... tiada siapa yang tahu bertapa sulitnya kehidupan kami... hehe...
bayangkan seorang budak elektronik dan elektrik kena berubah menjadi seorang programmer...

kisah en roommate la... kita kena tahu...kehidupan sekarang nie makin lama makin berubah.. setiap apa yang kita lakukan semuanya berkait rapat dengan dunia IT.. tak kisah la seorang akauntan ke.. seorang doktor ke..seorang juruterbang ke.. seorang  technician ke....semua kena belajar benda yang bersystem...  berkomputer... semua maklumat.. file2 terletak di dalam komputer...

bayangkan la en roommate yang hanya tahu elektronik dan elektrik tibe2 kena belajar tentang programming...dengan lebih mendalam.... en roommate nak kena program 1 micro controller untuk wireless sensor...


inilah die micro controller... kalau ayah mentua panggil nie kaki lipan...hehe... sebenarnye microcontroller nie ada dalam setiap barang elektrik..kira kalau manusia benda nie otak kita la... tapi sebelum sesuatu barang elektrik tu berfungsi... kite kena la program dulu micro controller nie...so en roommate kena lah programm micro controller untuk sensor tersebut... fuhhh....panjang berjela...

dalam hal nie kami guna C programming...

meeting dah pergi.. esok en roommate ade meeting lagi..belajar tak lagi...kikiki...



untuk permulaan...lynn pun kena la study... tengok apa fungsi system yang en roommate nak buat... dan untuk en roommate pulak.. kena la belajar dari mula... introduction to C programming... ingat senang?

nasiblah si isteri nie dulu belajar benda nie semua... so tak delah lynn terpinga-pinga bila en roommate terangkan benda nie suma.. sebab sedikit sebanyak adalah persamaan..susah nak paham benda nie kalau kita tak tahu....kenalah jadi cikgu part time en roommate...lynn ajar sikit2 je...bagi en roommate faham cukup la.. so, balik kerja pun kerja lagi... makin bertambah kerja si isteri... kakaka...tak pelah...harap en roommate berjaya...kalau berjaya yang tumpang kesenangan siapa lagi...lynn la kan...hehe..so sekarang biar sama-sama susah... 

daaaa....




Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 18 March 2013

Ulang tahun Kelahiran kami sekeluarga....

Assalamualaikum...

tibe-tibe nak becerita about birthday.. padahal birthday kami lame lagi...

Family en roommate
ayah  - 30 April
umi  -  15 March
along  - 20 May                                    Zahira Maisara - 14 June
k.long - 17 January                                Zafran Razin -  13 June
angah | en roommate - 2 November
uda- 23 April
ateh - 4 December



Family lynn
ayah - 29 October
emak - 1 June
along - 31 October                         Ainul Batrisyia - 8 october
a.long - 5 September                      Aqil Amsyar - 7 February
Angah | lynn - 25 April
yun - 24 June



yang bestnya...



lynn 25 april
ayah mentua 30 april
adik ipar 23 april... 

boleh sambut bersama keluarga mentua



yang lagi best...

ayah lynn - 29 october
along lynn - 31 october
en roommate - 2 november
pun boleh sambut bersama family lynn selang sehari je birthday mereka...besnyeeee...






Image Hosted by ImageShack.us

Makang-makang | Mali's Coner Danau Kota

assalamualaikum....

kikikiki...actually kami dah lame nak pergi sini..dari zaman2 belajar lagi... time tu en roommate dah kerja...lynn dok layan fb je...then oh media upload gambar char koay teow dekat mali's coner...

ramai kate sedap... lynn tak berapa layan sangat dengan char koay teow... tapi en roommate memang giler dengan char koay teow...
so, selepas beberapa hari merancang...akhirnya... hari sabtu kami pergi ke mali's coner..

kami tak pergi berdua...tapi berempat...

umi dan ayah...ikut sekali..

sebelum makan...amik gambar dulu.. kami oder 3 char koay teow yang besar RM5.50 setiap satu...


lynn pulak makan nasi lemak ayam.. Rm5.50 jugak..


en roommate duduk depan lynn..so dah amik gambar....makan la pulak...



ini la die mali's coner dekat danau kota...kami redah je pegi..ala danau kota je pun..tak jauh..
dah balik tu en roommate ingatkan nak singgah up town danau kota...tapi lynn tak nak ,malas nak berjalan , lagi pun time tu umi kurang sihat... dedor....



ok tu je...daaaa...

Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 13 March 2013

Roti Arab spacial | versi campak-campak...

Assalamualaikum....

minggu nie en roommate outstation... dalam perjalanan balik en roommate singgah di sebuah kedai di ampang... dalam kedai tu semua makanan,minuman dari negara arab...

balik kerja macam biasa la masak..sebab  tengah hari masing2 tak makan dekat rumah...
so semalam en roommate bawak balik nie...

roti arab..lynn pun tak tau nama specifiknye tapi dah en roommate pun panggil roti arab..ikut je la...
disebabkan lynn pun dah masak so petang tu kami makan nasi je la... 
tup tup...bila malam menjelma...en roommate lapa lagi...
nak makan roti arab...tapi roti arab tu kosong je..tak kan nak buat dal malam2 nie kan..
tapi kali nie bukan lynn yang masak...dan seperti biasa la kalau dah en roommate yang masak lynn memang diharamkan jejak kaki ke dapur... kalau lynn tengok.. en roommate kate nanti tak sedap..hehe....

dan inilah gambar2 yang sempat di snap...




atas permintaan... lynn nak letak telor cincang dekat bahagian atas sekali...


letak sedikit sos..


 lepas tu bungkus...macam telur bistik... dan siap untuk di makan...


resepi? tak tau...kikiki.. en roommate biasa masak campak2 je...tapi jadi la jugak...sedap..hehe

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 12 March 2013

ingat time belajar je susah...dah kerja lagi la..hari-hari mengadap benda yang susah...

Assalamualaikum.....

kalau dulu... time zaman2 belajar..rase macam aduh...peningnye buat assignment.. penat dan yang paling penting nak muntah tengok coding2..

bila dah graduate...rase bebas.. dah lupe sume keseksaan yang dialami mase belajar...

kenangan masa convo kami... time nie dah menjadi tunang en roommate...
tapi ..

bila dah kerja...rupanya cabaran baru bermula... kalau dulu time belajar.. assignment n exam je tension...tapi bila dah kerja...hari2 tension...hahaha....err mungkin ade yang  tertanya2 lynn nie kerja ape..kan.. kerja jadi kuli je ..tapi amik ko...

sebab ape...

hari-hari dari isnin sampai jumaat...x de benda lain pikir... coding..coding..coding...
er kadang2 naik juling mate..
memang la kita dah pernah belajar..tapi pada lynn amat berbeza..

dulu time belajar...nak siapkan assignment paling lame submission dateline 3bulan tuk buat 1 system...
bila dah kerja.. nak kejar dateline.. ko.. pagi dapat tugasan...petang kena hantar... ponat tu nk pikir coding2 bagai...



kadang-kadang nak sedapkan hati.. amik benda nie sebagai cabaran..  selalu tanamkan dalam hati yang kita kerja nie berkenaan kemahiran..so sentiasa pupuk semangat buat kerja dan yang penting setiap coding2 yang kita buat tu pengalaman yang berharga.. siapa yang kerja dengan coding2 nie tau la macam mana keadaannye bila kita berjaya buat code.. yolah.. asyik nak debug2 tak boleh.. error sana sini... tapi bila dah berjaya... rupa2nya kesalahan kita hanya kerana tertingal { or ; or'  .... sedih...



bila tengok balik kenangan lama nie... ha..gambar yg nie gambar dulu ..zaman2 belajar dulu kala.. kalau tengok naik gelak.. dengan interface yang tah ape2... haha....

sekarang nie tahap ketensionan tu masih boleh di kawal...hehe... dalam kepala otak asyik pikir..nak duit.. nak kumpul duit untuk itu ini.....haha...tapi kena la ikhlaskan diri dengan kerja tu..barulah berkat..


k dah...jom balik kerja...daaaa...






Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 5 March 2013

Panasnya air itu...

Assalamualaikum...
entri nie adalah cerita weekend kami berdua..
ingatkan nak update petang td..tapi bila geledah laptop lynn.. cari gambar...rupanya en roommate copy gambar nie dalam laptop die...sabar jela.... so update nie time die dah balik la...hehe....

macam biasa..kami kalau weekend memang jarang merayap jauh2.. kalau rajin sangat kami duduk umah je...tapi kalau malas sangat.. ke kluang la kami...kikiki..boleh gitu? tapi di sebabkan last kami dekat umah umi 12feb(cuti raye cina), so minggu lepas hari sabtu kami balik la kl..macam jauh je...kan?

kebetulan kami suami isteri nak pergi ke JPN dekat UTC kuala Lumpur, so kami ajak la umi, ayah dan ateh sekali...yolah FIL lynn kan baru pindah rumah baru..so nak tukar alamat la... n ayah mentua punya ic pun dah tak ok...kebetulan kami berdua nak pergi... kami pergi pukul 6 ptg.. dan tak sampai 1jam dah siap buat...

malam sabtu tu kami tak plan pun nak pergi mana2...duduk umah lepak2 dan borak2..tiba2.. en roommate ajak pergi Selayang.. kolam air panas... so kami pergi berlima... ayah tak pun berendam kaki.. sebab ayah ikut untuk urut kaki dekat situ..hehe.. cuma kami bertiga je berendam kaki.. lynn, en roommate dan umi.... ateh, dalam kereta.. penat sebab ateh baru sampai dari UITM Pahang


gambar kebayakkannya gelap n kabur... sebab lynn amik tak pakai flash... hehe...sowy...


en rommate agak kebosanan dalam kereta...kenape?


nie lah sebabnya..jem.. lame jugaklah.. 9.30 gerak..pukul 10.30 baru sampai..

nie la dia kolam air panas dekat selayang.. yang nampak macam kabus2 warna putih tu sebenarnya  wap daripada air panas tau.. nie sebenarnya port kami bila datang sini... memang tak de tempat lain.. dekat sini ada tiga kolam.. kolam yang betul2 depan kami tahap panasnya masih ok lagi... kolam di sebelah kanan kami.. adalah yang paling panas... dan kolam yang di hadapan kolam kami nie adalah yang paling tidak panas.. sampai ada yang duduk berendam dalam tu... untuk kolam yang depan kami nie tak boleh berendam dalam tu... so kami rendam kaki kami dalam besen..hehehe..


satu2nya gambar yang guna flash..hehe..masa nie baru nak warming up..kikiki..panas woo... tgk kaki kiri lynn..menahan panas..hehe.. kami sewa je besen nie.. RM2, bukan besen je semata2.. Rm 2 untuk besen, gayung, dan baldi....umi rendam kaki dalam baldi..kami berdua guna besen..

memang nie lah port kami... dekat sini kira 1 Malaysia ..sebab bukan orang melayu je ada.. cina, india pun ada..ramai sangat orang yang datang bersilih ganti..  lepas dah berendam kami..kami duk melepak jap minum2 sambil en roommate makan yong tau foo.. pukul 11.30 baru kami gerak balik umah umi...

siap2 nak balik rumah sendiri dah.. kami balik pagi sebab en roommate nak study!

sebelum balik kajang kami hantar ateh dekat hentian pekeliling....


tu je cite hujung minggu ... daaaaaaa.....






eh...belum habis lagi..tadi en roommate kacau jap bile lynn update blog..siap cakap ini semua poyo bila lynn cakap kami balik pagi ahad sebab dia nak study.. tapi gambar nie sebagai bukti.. sume ayat dalam gambar tu ada study,,study..study... kakakaka... hasil tulisan en Zahari...

asal ade projek baru je mesti kena study.. nasib la saya budak database.. kalau saya budak sensor macam dia... habis la....

Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 4 March 2013

Pray for Sabah | Lahad Datu

Assalamualaikum...

sebenarnya ada juga entri lain yang nak update..tapi pada lynn  yang nie lagi penting...

isu pencerobohan di Sabah terutamanya Lahad Datu dan kawasan di sekitarnya..

semoga pewira  kita di sana yang berjuang mempertahankan negara sentiasa dalam keadaan baik..
Al-Fatihah kepada pewira kita yang gugur...

tak lupa juga kepada adik lynn.. (sepupu sebenarnya..tapi hubungan kami ibarat adik beradik) yang kini berada di Lahad Datu...Syafiq baru je tamat kursus Asas komando tahun lepas dan dia masih meneruskan latihan di Mersing.. namun demi negara..walaupun masih dalam latihan... perjuangan tetap di teruskan disana...dan itulah realiti latihan yang dia hadapi sekarang..

kepada syafiq jaga diri.. kami sekeluarga di sini sentiasa mendoakan keselamatan syafiq di sana.. moga keadaan di sana akan kembali terkawal...

lynn rase sedih pulak bila syafiq telefon dan minta maaf pada semua... ;(
harap keadaan dia dan rakan2 seperjuangan ok..


 nie kenangan syafiq ketika tamat kursus asas komando
ayah dan emak tak lepas peluang bila anak kesayangan dia dah tamat latihan... cita-cita syafiq dari kecil lagi..
 syafiq panggil ayah dan emak juga... 

keluarga syafiq.. Ayah dia poksu lynn pun bekas tentera.. ibu syafiq iaitu adik mak dah meninggal 5 tahun...

inilah Syafiq Rahim... angah, along, ayah, emak, mirul dan seluruh keluarga di johor doakan syafiq selamat...

tak kisah la kita berbeza pendapat.. yang penting kita bersatulah demi mempertahankan negara..


p/s: sentiasa mengikuti perkembangan di Sabah..lagi2 bila keluarga sendiri yang terlibat demi mempertahankan negara...

Al-Fatihah kepada mereka yang telah tiada...






Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!