iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 3 December 2013

Part time je...


Assalamualaikum...
kan kena kerja sabtukan? kerja part time je..hehe.. principal orang taman kami...tapi tadika bukan dekat dengan taman kami.. sempena cuti sekolah nie ade tuesyen kat tadika.. so lynn ambil la..tak lama kan tempoh masa bekerja..3jam je..disebabkan tak ade orang..so lynn ambil la..lagipun lynn tak de buat ape kat rumah...dan lynn ambil time en roommate bekerja hari sabtu..so deal dengan teacher lagi sorang... lynn ambil la ikut en roommate punya waktu bekerja.. so boleh pergi sesama..balik pun bersama....
 tuesyen setiap sabtu dan ahad sepanjang cuti sekolah..sampai ujung bulan 12 jela..tapi lynn ambil sabtu je..lynn tak kisah pasal gaji..sebab lynn ambil tuesyen nie nak isi masa lapang je..bayaran ikut jumlah student.. minimum 5 orang... maximum 12 la... 1 student akan bayar setiap kali diorang datang tuesyen so kalau dorang tak datang..x payah bayar la untuk hari tu..senangkan? seorang RM10 untuk 1 hari...so kalau 5 orang...dapat la Rm50 untuk 3 jam..hehe ok la...boleh guna untuk shopping...haha..oo ye...principal tu tak ambil sikit pun duit tu.. dia just sediakan facility je..dan semua tu untuk student dia jugak kan.. 




zaman sekarang nie dah berubah..dah lama kan tinggalkan tadika kan...hahaha.... so cara ajar diorang pun dah berubah..membaca pun dah berubah.. seriously...budak umur 4 tahun dah pandai baca buku bahasa melayu...dan 5 tahun dah pandai baca buku cerita BM...n dah pandai baca english... gila perfect kan... pandai betol...

sekarang dah tak ada eja a yam ayam...x de dah..

sekarang nie guna kaedah fonetik.. dorang terus sebut je... a ba ca da fa ga ha ja ka la ma na pa ra sa ta va wa ya za

                      
                                           
dekat tadika baca buku bacalah anakku.tapi dah diolah sikit.. tambah kan lagi ayat2.. 


                            
buku e-xra.. buku nie lagi susah sikit la daripada bacalah anakku... kalau lynn lebih prefer bacalah anakku..then sambung e-xra..

                                        
nie english... ade sampai buku 9..

nyla.. tengah baca e-xra..

nie adam... gedik n notty sikit budak nie... tapi nak duduk sebelah teacher je.. hehe

imran dan hakim..tengah buat mathematics..


untuk tuesyen cuma ajar dioarang reading n math je.. so sediakan soalan... dan cara nak ajar... duhh.. takde pengalaman takpe... kita pun boleh belajar kan?


zaman sekarang parents kurang tanya.. anak saya buat kerja salah... anak saya malas... parents selalu tanya... anak saya pandai baca tak? sebab kalau pandai baca..pandai la dorang nak buat kerja kan...

dekat sini parents suma high class..haha.. so dorang memang mengharapkan semua perfect.. ade parents yang nak cikgu yang ajar mesti kena ada degree.. tapi.... orang ade degree nak ke  kerja jadi cikgu? hmm kalau degree dalam pendidikan ok la kan? kalau bidang terjun macam lynn..memang tak la kan...



tu je la nak cite dari saya.. teacher lynn.. hahaha




#yey..nak balik kluang...tapi lynn sorang je en roommate g outstation~~

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!