iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 31 December 2012

Revolusi Pink Kuning

Assalamualaikum....

mase majlis perkahwinan kami, kami menggunakan tema warna Pink dan kuning...dan ketika itu, ada sesetengah golongan manusia yang agak pelik dengan pilihan kami..dan lebih tepat pilihan lynn dan keluarga... soalan biasa yang kami dengar...

pink kuning? boleh masuk ke?

kami berkahwin pada bulan 3... dan sekarang apa yang menakjubkan warna pink kuning dah macam menjadi trend...dan yang pasti disebabkan trend colour blocking yang semakin popular.. (walaupun pink kuning bukanlah dalam kalangan colour blocking)


suasana sewaktu majlis

kami


dan dekat bawah nie gambar- gambar artis yang menggunakan warna pink kuning..






so, pada sesiapa yang nak kawen tu tak kisahlah warna apa yang menjadi pilihan..pedulikan kata-kata orang sebab apa yang kita buat ialah majlis kita...kan?








Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 21 December 2012

boleh terima ke tak?

Assalamualaikum....
dah lame  sungguh tak berupdate blog nie kan...kemalasan yang amat sangat...
sebenarnye banyak yang nak diceitakan dekat sini
banyak gak gambar2 yang tggu turn nk di upload..tp last2 terperam je kat hardisk..kikiki
sory la kalau sape2 yag dok jenguk2 kat sini tak habis2 keluar video adik ipar je kan... sebenarnye banyak cerita.. macam percutian 3 hari 2 malam mentua di rumah kami..haha.. perihal kerja encik suami....dan paling tak tahan perihal burger bakar..sampai burger tu pun dah jd ta*k ..tak jugak berupdate..kahkah...


ok berbalik kepada tajuk entry...
mungkin ade yang tahu...dan mungkin ade yang tak tahu....
walaupun kami dah berkahwin, orang kate dah duduk sebumbung..tapi hakikatnye kami sering berjauhan..
untuk kali nie pun kami dah 10 hari tak berjumpa....haihhhh.. 10hari kalau time bercinta tu oklah kan..x lama..tapi bila dah kawin nie...adoiii....ibarat setahun..walaupun still la kami berwebcam, berchatting, tapi tak sama kalau duduk 1 umah..

disebabkan itu jugak, encik roommate lynn selalu tanye...boleh terima atau tak dengan hidup bergini...

jawapannye...

boleh!!

sebelum kawin pun en roommate dah kerja macam nie jugak, kejap2 ke selatan, kejap2 ke pantai timur.. yang membezakannya selepas berkahwin, en roommate sekarang handle projek dekat utara je.. pulau pinang...
sebagai isteri lynn bukannye berada dibelakang suami je malah berada disisi dia ketika dia gembira, sedih, dan kadang2 tu ble berborak asyik bercerita perihal kerja pun lynn layan je...

kadang-kadang kena bagi dia semangat dan tak boleh tunjukkan kat dia yang kita pun sedih sangat bila berjauhan...sebab dia berjauhan daripada kita bukan kerana suka-suka...dia pun kadang2 tertekan kat sana, sistem tak up la... dan macam2 lagi masalah..so kita jangan menambahkan masalah.. dia disana disebabkan tanggunjawab...

jadikanlah kerja kita sebagai tangunggjawab bukannye kita bekerja hanya untuk mendapatkan duit sahaja..kalau asyik pikirkan duit je macam mana tangunggjawab nak selesaikan?
dan hari nie en roommate akan balik... alhamdulilah...tak sabar nak tunggu sidia balik...setelah selesai semua kerja...


akhirnye..orang yang dah 10 hari bertenggek kat jambatan pulau pinang akan balik!!
rindu......






Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers