iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 22 September 2012

Oppa Gangnam style parody | mfh studio tv

Assalamualaikum....

hari nie nak share video je...
nie suma hasil kerja adik ipar lynn
 ( Rosalli Azrin - Editor, Sound FX)
dengan kawan dia...
support karya anak malaysia k...
sebelum tengok pause dulu lagu kat bawah skli.. sroll yee...

oppa gangnam epic fail



fantacy comic fight

 

office fight




bangkit (khabar hitam dari timur)

 



amacam? best?

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 18 September 2012

Air tangan suami

Assalamualaikum~~

raye dah habis...minggu lepas aktiviti kami berdua ialah memenuhi jemputan rumah terbuka rumah kawan-kawan lynn.. dekat kajang je.. ingatkan nak balik johor sebab  cuti tiga harikan..tapi cancel last minit.. sebab en roommate kena kerja hari sabtu...

semalam hari isnin kami laki bini tak de buat ape pun kat umah, dok melepak jek la kejenye... siang tu lynn masak macam biasa la ingatkan masak untuk terus sampai ke malam sekali tak sempat..habis nasik dengan lauk sekali...

magrib tu  cakap dekat en roommate suruh dia pergi kedai beli sayur dengan bahan-bahan yang tak de..lynn nak masak makaroni je... last2 die g bantai tidur sampai pukul 10...

bangun tidur je nak makan..dah pukul 10, lynn cakaplah dah malas nak masak... merajuk  .

dengan laju en roommate terus ke dapur dan keluarkan apa2 yang patut... nak tau die masak apa?
konon-konon tak kasi lynn ke dapur...


jeng...jeng....jeng..


makaroni

thanks, sedap!!












Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 13 September 2012

busy~~

Assalamualaikum~~~

minggu-minggu yang busy.. sejak hari sabtu minggu lepas lagi dah mula busy..hari sabtu minggu lepas keluarga mentua datang beraya...semua ada kecuali ateh adik ipar lynn sebab dia dah balik u kat pahang.. hari tu lynn masak soto je dan ade la sikit makanan lain...

hari ahad pulak kami ke rumah abang ipar lynn lepas beraya leh pulak umi dan ayah ajak lepak mamak..sudahnye dalam pukul 1 lebih baru sampai rumah..esok pagi g kerja dengan keadaan yang mengantuk..

hari isnin, malam dah janji dengan ayah lynn nak jumpa dekat tol nilai sebab nak ambil barang..tunggu punya tunggu ayah kata dalam pukul 2.30 baru sampai nilai.. kunci jam dan tido... tup-tup pkul 1.30 ayah call n cakap lagi 12 km sampai seremban...berdesup siap2 dan balik rumah pukul 2.30pg... dah la nak bangun pukul 6pg..

hari selasa.... janji dengan ayah lynn lagi..ayah ada dekat puchong time tu... en roommate balik dari kerja terus makan, mandi dan kami gerak ke puchong... so, time tu kira kami pergi beraya kat rumah paklong sedara lynn... sepupu mak sebenarnye...dalam pukul 10 lbih baru kami gerak dari puchong ke rumah umi, mak mentua lynn..first time ayah lynn sampai umah mak mentua ..yolah  lepas kami kawen mak mentua lynn dah pindah umah baru..  borak punya borak dah pukul 1.30, hantar ayah balik puchong dan kami terus berdesup balik kajang...sampai rumah pukul 2.40..pehh dah la nak bgun pukul 6pg..kat tempat kerja mengantuk gila...


sudahnya datang kerja dalam keadaan mengantuk....

lynn nak share nie sikit...







Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 6 September 2012

Angah!!! Rindu....

Assalamualaikum~~

agak tension... tension ker..yela mane taknye sejak dua tiga hari nie ainul batrisyia asyik call jer dan ayat yang die  dok ulang2... angah... du.. indu.... bukan tesion sebab isyia tu call..tapi tension sebab hati makngah nie pun dok ingat nak balik kluang jek.. tapi tak dapat balik..lagi2 isyia call n cakap indu...lagi la hati nie tak tentu arah nak balik je rasenye...memanglah hari sabtu ahad kami suami isteri cuti..tapi time tu pun kami berehat..kalau kemana-mana pun rumah mak mentua je di kl... pernah jugak en suami bagi keizinan balik kluang tapi die tak dapat la balik sekali sebab kami memang tiap-tiap minggu balik ke kl..yelah ade tanggungjawab yang lebih penting... mak dan ayah lynn pun faham keadaan nie...tapi lynn pulak macam tak sanggup nak jauh daripada suami....

aduiyai... sebenarye takde lah tak sampai sebulan pun tak balik kluang tapi yelah budak-budak kan..bila dah datang je umah atok die..mestilah die asyik cari makngah...

isyia nie panggil angah jek... dah puas ajar makngah tapi die tukar jd angah...pakngah pun angah jugak..kadang-kadang die sendiri keliru..haha...

alhamdulilah setelah 5bulan kami bernikah... ainul batrisyia dah dapat terima kehadiran pakngahnye.. yela sebelum kahwin memang jarang la pakngah jumpa isyia.. tu yang manisnye bila isyia dapat pakngah.. kadang-kadang die takut.. (sebab pakngah suka buli isyia)  kadang-kadang die malu, dan kadang-kadang die naik tocang... sebab die pulak buli pakngah...hahahaha...

rindu nak tidur dengan isyia...rindu nak bau isyia..cium isyia...mandikan isyia.. rindu sgt....

agak-agak isyia tengah main apela ye kat umah atok nenek tu...

tak de gambar formal dengan isyia.... hehe..webcam jela yang ade tu pun kena edit  haha..


Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers