iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 31 August 2012

syoknye raya!!!

assalamualaikum~~~

lame sungguh tak berupdate...
tahun nie tahun paling penat beraya..hihi

al maklumlah tahun pertama kami sebagai suami dan isteri...
sepanjang hidup lynn...lynn belum pernah beraya luar daripada johor..dan lynn belum pernah beraya balik kampung orang lain...tapi tahun nie..sume berubah bila lynn dah ade keluarga baharu...jadi semuanya adalah pekara baru dalam hidup lynn dan suami... pengalaman yang indah...

cuma persamaannya adalah lynn masih berada di sisi keluarga lynn pada raya yang pertama..so takde lah adegan menanggis pagi raya..sebab jauh dari famly.. hehe.tapi adegan menangis untuk bermaafan masih wujud ...

raya pertama, kedua, ketiga kami di johor... jadual yang amat padat... dan raya keempat kami balik rumah kejap...sebab malam raya keempat tu kami dan keluarga mentua lynn balik perak pulak....

cuti raye tak lame sebenarnye..tapi kenalah cover kedua-dua belah keluarga...agar adil dan saksama..hehe...

err...lynn tak tau nape tahun nie malas sikit nak amik gambar..kalau belah keluarga en roommate comfirm la malu2 lagi... sebab tu tak nak amik2 gambar nie...hehe...masih bergelar pengantin baru? haha...

keluarga lynn

tahun pertama beraya sebagai menantu...

time nie dah nangis dah!! hehe...ble ingat pun jadi sedih..

tgk tu muke mak..mmg comfirm melalak..hehe...

keluarga kecilku...

ayah dan mak tersayang..

abg long dan along serta ainulbatrisyia..

suami tercinta~~


kelurga mentua

time nie pakcik dan makcik2 dari keluarga sebelah ayah mentua lynn datang rumah mentua lynn beraya ..

bersiap untuk beraya di sekitar kl.. rumah pakcik dan makcik  sebelah mentua..

satu2nya adik ipar perempuan~~

kampung sebelah mak mentua di  perak... 


kan dah cakap tak banyak gambar... tu je nak kongsi..yang lain sume cerita dalam kain...hahahaha...





Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 18 August 2012

Wednesday, 15 August 2012

pengganti kad raya....


Assalamualaikum~~

emmm..hajat tak tercapai..ingatkan tahun nie nak hantar kad raye dekat famly2...tapi tak sempat la pulak...dengan en roommate yang bz 24jam.... maklumlah nak cuti raye...

eh...pagi tadi kami bersahur dekat KFC.. si suami balik keje trus kejut....
honey2..kfc2....
dah la kite tgah tdur..konon2 nak sambut 4tahun bersama la...yela kalau waktu berbuka tu banyak la tempat2 menarik kat sini...macam restoran cerana ke..nie bersahur..ape je yang ade..tapi si suami ingat!! bagus... hadiah?? malu nak cakap.... rahsiaaaaa....ishhhhh...



eh...dah kelaut... balik kepada tajuk utama k..lagi beberapa hari je nak raye...so di kesempatan ini lynn hantar la ucapan hari raya kepada kawan2 dekat fb melalui msg.. x de la ucapan untuk semua... ucapan untuk yang terpilih maksudnye kenal secara rapat...


bila send mst sorang demi sorang...baru la dapat mengeratkan silaturahim sebab? leh chat bertanya khabar... kan?






















p/s: hari jumaat lepas subuh kami gerak balik kluang johor... doakan kami selamat sampai yer... aminnnn



Image Hosted by ImageShack.us


"lebih baik kita cube cintakan orang yang cinta dan sayangkan kita daripada kita menunggu orang yang kita cinta "


Assaalamualaikum~~~

tajuk entry paling panjang...hehe....entry nie schedule tau..so tak tau la en.roommate ingat ker tak...yela banyak tarikh nak kene ingat...tapi selalunye si dia tak pernah lupe... kalau tahun lepas hadiah yang di bagi ialah S.E.T.I.A...tahun nie? jeng jeng jeng!!!
alhamdulilah...pertemuan kami sudah menjangkau usia 4 tahun...dan bersyukur sangat sebelum 4 tahun kami telah  mengikat hubungan sebagai tunang dan yang paling manis sekali sebelum menjangkau usia 4 tahun atau lebih tepat tunang pun belum sampai setahun,perhubungan itu..kami telah disatukan dengan ikatan pernikahan...Ya Allah engkau telah perkenankan doa kami....panjangkanlah jodoh kami agar kami akan bersama untuk selamanya....


"lebih baik kita cuba cintakan orang yang cinta dan sayangkan kita daripada kita tunggu orang yang kita cinta"
kerana?

orang yang kita cinta belum tentu cintakan kita,sayang kita, dan belum tentu boleh membahagiakan kita


 suka duka 4 tahun telah kami lalui...moga ikatan yang baru di bina akan teru mekar di hati.....

kalau dulu berdua lebih baik agar cintamu mekar di hati...

sekarang bila nak bertiga? berempat? semoga Allah mendengar doa kita....



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 13 August 2012

tempeyek.ooo..rempeyek..yang penyek..

Assalamualaikum~~~

alhamdulilah...dapat gak cube2 kan diri nak buat tempeyek...
sebenarnye dah lame dah plan nak buat tempeyek nie..sejak sebelum puasa lagi...
plan asal nak buat time hujung minggu maksudnye time tak bekerja la...
tapi plan yang dibuat tu pun tak menjadi memandangkan kami laki bini nie setiap minggu tak lekat kat umah...
heehehe...bukan merayap ea..balik umah mak dan umi...

maka tercipta lah sejarah hari nie...hahaha..memandangkan juga yang en roommate saye hari nie tiada di rumah waktu malam...balik esok pagi...saye dengan sifat R yang ade dalam diri nie mula dengan langkah yang penuh teruja...hihihikk....

semangat nak buat tuh..hehe....eh mane kacang tanah....??
 bahan-bahan memang dah lame beli..cume td en roommate tahu yg si isteri nie nak buat tempeyek terus die cakap tak payah buat sebab takut gas habis... yelah kalau gas habis sape nak g beli malam2 bute kan...die pulak tak de kat umah... tu la abg esok g tpup tong gas lagi 1 yer..baru tak risau kalau gas habis..pe gune ade dua tong gas..hihi.. tapi si isteri nie memang degil... nak jugak buat time si suami tak de kat umah... err bukan ape... kite dah biase dengan dapur kan...so dah bleh agak dah gas tu banyak lagi ke tidak.....


kualiku kecil..nie yang nak hantar memorundum kat en roommate nie...nak kuali besarrrr!!!
bebekalkan sifat R yang ade nie..R tu rajin ye kawan2..dok la kat dapur tu... aduyai...lame2 penat la pulak.. sebab berdiri...tibe2 terfikir...kenape mak dulu boleh je tahan buat sampai 1 tin biskut besar tu tau...baru teringat..mak guna dapur yang jenis tungku tu..haihhhhhsss....kat umah nie ade gak 1 dapur tungku tu..en roommate dah beli...tapi tu la si isteri nie tak tau    takut nak guna..makanya sifat R pun kian merundum..hahaha...dalam hati asyik cakap....cepat laaaaa siap...

jeng jeng jeng!!! akhirnye siap la jugak...dapat la sikit tu je pun...memang niat tak mau buat banyak2..yelah dan namenye pun kali pertama...kang tak jadi kang..baik buat sikit2 dulu....

Alhamdulilah jadi jugak...walaupun x berape perfect...tapi ok la...nanti ade mase lagi kite buat yerr....

dah nak tidur...penat....
errr...sebelum tu..agak2 leh tak lawan dengan tempeyek cik milah?
hahahahaha..lariikkkkkkkkkkkkkkkk



Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 12 August 2012

kajang-kl-muar-kajang | penat

Assalamualaikum~~~


selamat berhujung minggu... kat umah dah sekarang... masih melayan penat... hari nie en roommate kerja... sungguh tak adil bukan kena kerja hari ahad..tapi sebenarnye kerja hari nie tuk ganti hari jumaat 17hr bln nanti...

disebabkan hari ahad en roommate kerja jadinye hari jummat malam kami pergi ke kl la..kalau ke kl rumah mak mentua la kan...ape lagi... memang tiap2 minggu dalam bulan puasa nie kami ke sana..rumah mak lynn pulak jauh kt kluang kan...jadi puasa pertama dan yang terakhir nanti kluang la..sebab nnt raya kat johor tahun nie...

hari tu sampai dalam pukul 11 mlm sebab en roommate balik kerja lambat pulak... dah sampai x kan nak terus tidur kan.. borak punye borak dah pukul 1 pagi.. esok nak bgun sahur pukul 4 sebab ayah mentua ajak  bersahur kat luar.. die teringin nak makan kari ikan yang terbaikkk! tempat fevret time ayah muda2 dulu... memang ramai sangat2 orang sampai pukul 5.30 time kami nak balik pun still lagi ade yang baru sampai nak makan... dalam perjalanan balik tu.. tibe-tibe telefon lynn berbunyi.. along abang..tertera kat skrin hp..dah tentu la along kepada en roommate.. die telefon lynn sebab die call en roommate tak angkat...n telefon umi pun tak angkat gak... terus la lynn cakap kami kat kl...tidur umah umi.. terus die tanya umi ada tak...  lynn pun bagi la phone kat  umi..

kami decide nak balik muar... sebab dapat tahu yang atok sakit.. (ayah kepada ayah mentua)
so, sampai je umah umi..subuh dulu..kami suami isteri pun balik kajang.. sebab utama balik kajang dulu kerana kami ke kl naik motor..tak naik kereta..so tunggu la kat umah kami..dalam pukul 9 lbh baru dorang sume sampai...yang pergi kami suami isteri, along dan kak long, ayah dan umi, si kecil zafran...
ayah,along, kak long dan zafran 1 kereta, lynn, en roommate dan umi 1 kereta..


tatapan semua...LAH sangat... ce kira ada berapa banyak tahi lalat ade kat wajah ku...haha

sebenarnye bertiga kat dalam kereta... umi bantai tidur kat belakang..lepas subuh terus tak tidur.. kami berdua pun mengantuk sebenarnye..lynn dah berapa kali nak mun*** sebab pening kepala tak cukup tidur tau tak...
sampai muar terus kami ke hospital.. atok masuk wad 16 wad (CCU) nak masuk wad nie tak bleh ramai2 dan kanak2 juga tah boleh masuk.. jadi selepas kami berdua masuk melawat atok..kami ambil alih jaga zafran....

pakngah ambil gambar mesti gegar manjang kan zafran....err...ade gaya mak bapak tak kiteorang?

gambar nie macam zafran tengah tutttt jek kan..padahal time nie die tengah tidur.. gambar nie  pun gegar jugak...terpaksa edit kasi teerang..heiii la pakngah oiiii...

 lepas tengok atok kami pun balik ke rumah atok nak merehatkan diri.. rehat la sangat... hehe...


muka penat mengutip buah...panas ok..dahla bulan ramadhan...



eceehcece....beriya nak mengait buah manggis yekkk..ingat senang?

percubaan mengait buah rambuttan,,,,

zafran dan mummynye... zafran tidur jekkk..


ambil ape nie??

en roommate ambil buah duku ni ibarat kat umah ade 5/6 orang jek nak makan kat umah padahal berdua jek..

lepas tu ambil manggis pulak... dan tukang kutip..lynn la sape lagi..

muka penat ~~
dalam pukul 5.30 kami gerak nak balik...tapi singgah dulu nak berbuka makan asam pedas parit jawa...dalam pukul 6 sampai..terus pesan makanan dulu.. then kami singgah di bazar..

err..mase kami sampai balik kat asam pedas nie... dah ramai orang..yelah dah pukul 7.. pastukan..adelah 1 famly nie..dah duduk dulu kat situ..tuptup makanan kami yang sampai dulu... lynn pun tunjuk kat en roommate gelagat 1 famly tu..sebab masing2 muke tak puas hati makanan di meja kami sampai dulu... err tak pe...die tak tau yang kami dah oder makanan dari pukul 6 petang..hehe..


muka penat, ngantuk, lapar, haus,.....

ikan merah masak asam pedas rm30 seekor..umi amik 2 ekor sebab yang lagi sekor nak bungkus... sayur kailan ikan masin, telur dadar, ikan kembung asam pedas


kuih2 dari bazar, dan ikan pari asam pedas..

licin~~~



sampai umah terus laki bini nie tumbang....







Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 7 August 2012

rumah mak mentua...


assalamualaikum~~~~

ha!! makan!!!

heeee.... sekarang nie tiap2 minggu berbuka puasa dekat rumah mak mentua....

err...sebenarnye x tau nak update aper....


gambar kabur..haaa.... amik pakai hp jek, lepas tu blurr...huh
lynn masak ayam masak kicap, lepas tu mak mentua pesan masakkan ikan patin..sebab umi keje time tu..so lynn masak la ikan patin masak lemak cili api, dan menu terakhir masak sayur kajang panjang goreng.. biras lynn pulak... kak long masak sotong sambal petai dan daging masak pesamah..haa pesamah nie katanye masakan dari bota perak...umi pulak beli kuih2 dan ade bubur sum-sum.. ikan patin tu fresh dari pahang..adik ipar lynn bawak..so, masakan hari tu dari 3 negeri, johorperakpahang..jadi puas le melantak kiteorang time tuhhhh...haha

malam tu ape lagi...merayap ler ke bazar jalan TAR..


tu je nak cite... dah..tata....


oh ye..tudung tu cume RM2.80 je lynn beli.. hahahaha...





Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 4 August 2012

MAJALAH KELUARGA | EDISI FAJAR AIDILFITRI

Assalamualaikum....

dapatkan majalah keluarga edisi Fajar Aidilfitri....

 sebab?????








sebab ape??



sebab nie!!! 


huh... nak heboh...lain ler kalau ditemubual... nie sendiri yang hantar...huhu...


saje je sebagai kenangan..x salah kan? ke salah?







Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers