iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 29 May 2012

menterai janji cinta ipt | malam berinai

assalamualaikum....

malam berinai dilansungkan pada hari sabtu 10 mac 2012, selepas isyak...

ketibaan pengantin lelaki...~~


berdebar je mase nie...indahnye kenangan itu~~

tak tau knape en.roomate tgk atas..ade ape ea??? hehe




new family~~





selesai sudah malam berinai~~




Image Hosted by ImageShack.us

adat johor | duit tol



"duit tol"

adat orang johor

kecil,muda dan tua...semua ade...
adat bergini untuk meriahkan suasana...







Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 24 May 2012

berdua lebih baik agar cintamu mekar dihati

assalamualaikum....

sejak akhir2 nie asyik becerita tentang kami je....hihi...sory.....
 cerita nie tercipta lepas lynn tengok video2 kami....sebenarnye semase kami berkawan dulu..
kami selalu buat video...err video gambar ok...bukan video tuuuttttt...hehe..
mase baru kenal en roommate dan mase baru nak ke arah berkasih sayang...en roommate ade bg video..
macam nak ajak bercinta...tp bukan cakap dari surat or msg...or depan2..sume tu dibuat dalam video...



nie la gambar dalam video tu....gambar je video rahsie!! video nie x panjang pun...berlatarkan lagu berdua lebih baik.. sebab time tu lagu nie tgah femes..

 

dan nie pulak video yang lynn buat untuk terima la...kalau lynn x buat maknenye lynn x terima cinta en roommate...dan lagu yang lynn gunakan adalah lagu lama..cintamu mekar di hati...dari may...video nie dalam 2 minit lebih jek.... so bila kami gabungkan sebenarnye...jadi la tagline kami selama kami bercinta....
nak tau ape?


~~berdua lebih baik agar cintamu mekar dihati~~

benda nie sume tak berhenti setakat tu je...selama kami bercinta kami ade lebih kurang 10 video yang dihasilkan..bila kami jauh..terutamanya time 2010-2011 sebab time tu en roommate dah keje...dan kami jarang jumpe....ye la kne la keje kuat sbb nak kawen! kan?
so, video nie sume untuk lepaskan rindu je...kat bawah nie antara video yang terhasil...walaupun buruk...hiks...tapi sume nie kenangan indah kami...korang ade? ;p.

ha video yang kat bawah nie boleh la ditayangkan..sebab x de sangat ayat2 jiwang...dan en roommate pun dah izinkan...
video 
lagu nie lynn buat time cuti sem... time tu 24 ogos 2010..lynn kat kluang dan si dia...en roommate kat kl
ku ingin kamu...lagu kegemaran lynn dari tahun 2008...gambar terakhir...kad undangan perkahwinan...hihi...akhirnya menjadi kenyataan...

video

 lagu adira nie pulak mase 28 april 2011...time tu lynn last sem...dan time tu tgah study..tp rindu punye pasal..terus buat video nie..mase minit ke 00:16-01:41 en roommate x perasan pun lynn tengah rakam...minit ke 01:43 baru perasaan...hehe..video nie lynn upload kat facebook...video2 nie hanya orang2 tertentu je boleh lihat kat facebook...;)


lynn harap cinta kami akan kekal selama-lamanya...dan moga hubungan ini akan terus terjalin dengan jalinan yang bahagia....


p/s: kamera mmg sentiasa ada bersama lynn setiap kali kami bersama....kadang2 detik terindah kita boleh di lihat semula bila kita dah rakam kan....




Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 20 May 2012

nasi ayam koboi versi suprise!!

assalamualaikum....
ahad muncul kembali....
hari nie walaupun cuti tetap bangun pagi2....
buat sarapan untuk en roommate...
lepas tu sambung tido...hehe....
tido pun time tu dah pukul 10.30...bangun2 tengok jam pukul 11.45...en roommate kat sebelah tengah layan movie....
pelik gak sebab dia dari subuh tak tidur...tiba2 lynn bangun je...die pulak sambung bangun tidur...

orang kata nak pikat suami dengan perutnye...
so, hari nie sebenarnya dah plan dah dengan en roommate..kami nak masak ayam bbq...
tapi ape yang kami plan cume ayam je... nasi en roommate suruh masak nasi putih...

lynn rase macam x  best la pulak...nak makan ayam semate-mate so...sementara en.roommate tidur...
lynn kemas rumah dan masak... tengok kat dapur hanya bahan2 tertentu je ade...so, lynn masak la nasi ayam...nasi ayam koboi...sbb banyak bahan x de..hehe...

masa tengah buat sop..tibe2 en roommate bangun...die terus menuju ke dapur...tiba2...

en.roommate: honey...nape masak sop..abg nak ayam bbq..
lynn: diam jekk...

then die terus masuk bilik ambil tuala dan mandi...lynn pun buat keje lynn..masak nasi ayam...time en.roommate nak kluar dari bilik air...kebetulan dia ada kat dpan pintu bilik air...lynn lalu depan die....nak tau die tak pandang lynn...tgur pun tak...sah!! die merajuk..hiksss...

lynn trus masak je la kan kat dapur..tp time tu ayam x bakar lagi.... tiba2 en roommate bersuara dari depan...

en. roommate:  abg dah 2 hari tunggu nak makan ayam bbq...hari nie je la nak makan honey tak keje..
lynn:  diam ....dalam hati berkata..~~~ kesian laki aku nie...btol2 nak sgt ayam bbq...
lynn pun terus cakap.... abg tgk honey masak sop... meh sini dalam periuk nasi nie..tengok...
 en. roommate: eh nasi ayam!!! hooneyyyy!!!
lynn: abg suke?

so, dapat la buat suprise..kat die...event ade bahan2 yang x de..tp still gak jadi nasi ayam !! sedap...


nasi ayam koboi versi suprise!!
itu versi hari ahad punye cite...blum abis lagi yer.. mase hari ape lynn tak ingt...haha... tapi time tu macam kurang sikit la kesihatan nie... sebab time tu selsema dan batuk serta sakit tekak..plan dah memang nak masak asam pedas ayam.. time masak tu...nampak menyelerakan...panggil en.roommate suruh die rasa sikit..sbb bila lynn rasa macam tawar gila2....tapi en roommate kate dah ok...sedap...


lepas masak trus hidangkan sebab makan panas2 la sedap kan... sambil pegang senduk nasi en. roommate tanye..

en.roommate:  berapa cawan honey masak nasi...
lynn: 3 1/2 jek...
en.roommate: banyakknye..lain kali jgn masak banyak2...abg nak diet...
lynn: abg tgk tu..baru nak makan abg dah ambik nasi penuh 1 pinggan...dah tinggal sikit je dalam periuk..honey masak untk sampai malam..
en.roommate: tak abg tak tambah2 dah... nie makan terus abis....

baca doa dan makan..time lynn makan nie...rasa tak selera sangat...  tekak rasa lain...tak sedap asam pedas nie... dah la tawar...  walaupun dah msukkan garam banyak... sekali lynn toleh ke pinggan en roommate..dah habis!! siap time tu die tengah pegang senduk nasi nak tambah nasi..

lynn: eh abg tambah? kate ambik banyak2 tadi x nak tambah dah...
en.roommate: hehehe..sedap
lynn: kena masak nasi lagi la malam nie....untung ler abg selera makan...honey...sume rase tak sedap...

 
asam pedas ayam..



 licin~~~~ 
asam pedas ayam...telur dadar..dan sayur kobis goreng....

~~~ hari isnin nak masak lemak cili api~~~~~~~~~~

Friday, 18 May 2012

2 orang wanita dalam hati lelaki...





dalam hati seorang yang bernama lelaki...
ada dua orang wanita yang amat penting bagi dia...yang die sayang....
dia amik berat....dan die cinta...
orang itu adalah...



ibu dan isterinya....





ok tau gambar kabur.....huh..






Image Hosted by ImageShack.us


Thursday, 17 May 2012

lepas kawen asyik gadoh je....




lepas kawen kteorg asyik bergadoh je....

tak dapat nak makan sama2 pun bergaduh...
tak dapat solat berjemaah berdua pun bergaduh...
siapa yang kene abiskan nasi pun bergaduh....
dah makan nasi tak cukup pun bergaduh....

nak masak lauk ape pun bergaduh...
kena pergi kedai pun bergaduh....
nak masak pun bergaduhhh....
nak tidur pun bergaduh...;p

tapi....gaduh kami....
gaduh manje.....
tq utk en r00mmate....
walaupun die kate nak berdiet..tp still gak skli makan 3x tambah...sedap kan air tangan hooney abg...??? hehe...

alhamdulilah...kehidupan lebih indah daripada biase,..
lebih bahagia daripada biasa...dan mudah-mudahan juga lebih di berkati daripada biasa.....

terima kasih en r00mmate sebab jadi imam untuk solat....
jadi bantal peluk ketika h00ney tidor....
jadi penenang ketika h00ney x bleh tidor...
jadi tukang tepuk..puk..pukk....puk ketika h00ney nak tidur...
dan terima kasih untuk segala2nya.....
semoga ikatan yang kita bina akan kekal selama2nya.....
amin....~~~~



oppsss!! berat badan naik lagi...
naik sbb ade isi dalamnye x pe la jugak..... ;p


Image Hosted by ImageShack.us


Thursday, 10 May 2012

termenterai janji cinta ipt



assalamualaikum.....

dah lame sgt tak update blog....lame tu mmg lame la sebab dari zaman bujang...nie dah zaman berumah tangga... nie pun update blog pagi2 bute..encik roomate blum tdo lagi...jd lin layan la blog kejap.....

untuk pengetahuan semua..lynn dah pun selamat di ijab kabul dengan Mohd Rosaihafin bin Isa dan skarg die begelar en.roomate....beshhhnye dapat roomate yang baru dan untuk selame2nye....hehe....

tgk la sikit ye gambar smase kami di ijab dan kabul kan.....


sebelum nikah...

ketawa melayan tok kadi....tapi dalam hati? tuhan je yang tau...nasib la ustaz harun nie ok..

"aku terima nikah alynnmalynna  dengan mas kahwinnya 80 ringgit tunaik..."


kami dah kawennn....





lynnn masih tak sangke yang kami dah berkahwin...alhamdulilah..




Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers