iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 22 July 2011

hei kamu!! talam dua muka ke?

salam!!!

ape kes chelsea main td..x seronok betol... 1-0..tu pun gol kontroversi...

ok bukan nk cite pasal game tu..cite pasal lain...
uit 2 pagi tp still x tidur...problem sungguh lynn nie kan...

cite hari nie pun macam kontroversi jugak la....manusia talam dua muka....
depan korang konon2 baik...muke suci...tapi belakang korang...die punye cite..mengalahkan musuh korang yg jahat...

susah kan hidup kat dunia yg penuh dengan pancaroba nie...korang tau macam mane nak kenal manusia yang talam dua muke nie?? muka tembok pun leh kasi kat dia...

manusia yang talam dua muka nie sebenar nye kan macam nie ha...
manusia yg suka tunjuk baik depan semua orang..tapi hakikatnye die la yang paling teruk...porak perandakan hubungan orang lain....

di mata semua orang die lah yang terbaik..muke nampak suci...tapi hakikatnye manusia yang macam nie ade hati yang sangat busuk....

orang macam nie lynn x gelar die lalat..sebab lalat nie busuk..dari jauh kite dah tau lalat tu kotor..tapi hati lalat baik sebenarnye...hahaha

orang macam nie lynn panggil nyamuk...sebab nyamuk nie suke bising...kat mane2 pun ade nyamuk...kalau dekat ngn kite memang bising la...nyamuk nie x busuk...tapi kalau dah sekali kne dengan nyamuk nie...kesan die makan dalam beb.....

so, orang yang talam dua muka nie memang sebiji macam nyamuk.....apa yang die lakukan kite tak nampak...tapi kesan die memang makan dalam...

hei manusia talam dua muka...pergi jauh2 dari saya...tolong la...jauhkan diri itu ok...

eh...nie lynn becerita kosong je..x de kene mengena pun...cume ternampak status kakak kesayangan kat facebook..terus terpikir nak buat enteri talam dua muka...kot2 masih ade antara korang tak tau talam dua muka tu apa kan.....






klik la gambar kalau nak join talam dua muka tu..hehe

credit gambar kat sini...







Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 12 July 2011

entri terakhir untuk encik unta

assalamualaikum........


semalam tibe2 je lynn dapat message dari nombor yang tak dikenali...

u: ai dengar kate dah nak tunang tak lama lagi..semoga bahagia tak lame lagi...walaupun sy kecewa...

lynn: unta ea? emmm insyaallah tak lama lagi...maaf sy tak berniat nak kecewakan sesiapa...mungkin kita memang tiada jodoh.....

u: takpe lah...ayah dah cite semuanya. ok salam...

lynn tak reply pun message die lepas tu..sbb kami mmg x ada ape2..x ujud cinta kami...mungkin die ade la..mungkin...sapa tau kalau die menipukan?

sebenarnye lynn pelik sbb lynn tak tau siapa yg send message tersebut..selidik punye selidik..rupanye encik unta...sbb lynn ade save nombor die kat no celcom..tp die send message tu kat no maxis.... dan sudah pastinye die dapat nombor lynn daripada ayah...dan die tau cita tu pun dari ayah...n lynn yakin ayah cite kat die macam tu sbb tak nak die mengharap kat lynn sebab lynn memang tak akan terima die..itu bukan janji..tap pasti..hehe....

tapi tiba2 lynn dapat message ayah kat facebook...suruh tengok facebook unta....
nak tau apa yg lynn dapat?? haa...tengok nie.....





sebelum tu memang lah lynn ade komen tp kat note die....



yang nie pun lynn ade komen gak..tapi bila dah perasan...sebab ayah lynn kate tuk lynn..terus la lynn senyap dari komen ape2..



putus cinta?? kita x pernah bercinta....
eh..sedar pun...kalau cinta tidak berbalas...cinta itu x kemana2 pun kan...
dan
ye...betol...cinta pada yang 1 pasti akan dibalas...



ha....yg nie ayah lynn yg komen..memang kebanyakkn status die sume ayah komen..jahat ayah nie...


dan nie status die yang terakhir...tibe2 pulak nak berhenti keja...dan nak balik kampung keje kat kampung...sudah2 la tu encik unta oi....

kepada mr.epynn...saya tau kamu tak cemburu..tapi kamu amat risau saya tersangkut dengan dia kan..haha...dun wory...segala apa yang berlaku kamu tau kan syg...so? tak payah la risau semua tu..ayah pun tolong kan dalam hal nie....

kepada encik unta...saya tak tau sama ada kamu berpura-pura atau betul...kite bukan kenal sangat punkn... saya harap awak dapat jumpa orang yg cintakan awak...cinta tak semestinya memliliki..dan bahagia tak semestinya dengan cinta...tak payah la awak tunjuk protes dengan status2 awak kat facebook tu..nak tunjuk kat siapa? saya? untuk apa? simpati?? tu tak mungkin akan berlaku....saya mintak maaf ok......

eh kepada sesiapa yang tak tau siapa itu unta...ha klik kat sini






Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 11 July 2011

Floria 2011...gadis, cinta dan bunga....part 2...

haipppp....assalamualaikum.....

sejak akhir2 nie hati lynn berbunga-bunga je....perasaan berdebar-debar...syukur ya Allah kau kurniakan nikmat ini...

minggu lepas...hari sabtu..lynn n mr. epynn pergi putrajaya..ade festival floria, yang bertemakan "mawar untuk selamanya"
kebetulan tarikh yang kami pick tu tarikh yang sama untuk perhimpuanan bersih..ingatkan tak kene la tempias kan...sekali..amik...hampir 3 jam terkandas dalam kereta...

degil..dah cakap...akan jem...tapi kami tetap gak nak pergi..so terime la padahnye...padahal x jauh mane pun...tp hampir 3 jam jugak la...

bila dah bosan..ape lagi..mula la snap2 dalam kereta....


bajet lawa la tuh...haha


kami akan bersama tak lame lagi...hehe

bila dah bosan sangat...habis semua cd2 lama kluarkan balik dengar sambil menyanyi...tgk lirik pulak tu....hehe...
setelah hampir 3 jam...akhirnya sampai...

tempat pertama yg kami pergi...

ok jom layan gambar yg lain pulak...
























rasenye tahun nie banyak amik gambar sendiri je..berbanding floria 2010...banyak gambar bunga yang kami amik...nampak macam tahun lepas je yg lagi meriah...ke sbb hari pertama kami datang? so, banyak lagi bunga yang kurang.....atau sememangnye tahun lepas lagi meriah?

pada sesiapa yg nak pergi tu..sila la pergi..dari 9 julai hingga 17 julai 2011....


p/s: untuk mr epynn...thanks sbb layan je kehendakku ini...nak topi la....nk handbang la...padahal pergi tgok bunga...bukan pergi shooping...huhu..tanks....


lynn ade dapat flayers sempena

JOM MAKAN BUAH 2011

Taman wariasan Pertanian Putrajaya
29-31 julai 2011
Pakej : Rm 18/org(dewasa), Rm 10/org(kanak-kanak 7-12thn)

jom makan buah sampai muak...hehe...






Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 9 July 2011

pilihan yang terbaik......



Assalamualaikum.....


merisik + tunang + nikah

or

merisik + tunangnikah

or

merisiktunang+ nikah



ha...paham x??? keliru nie...nie lah keputusan yg paling penting dalam hidup..... penting sebab nie lah mase depan kami...
eh jangan cakap sy gatal nak kahwen...mentang2 sy baru berusia 23tahun....er ce kalau sy lambat kahwen...mesti org kate sy x laku kan....hehe....
so, pedulikan lah ape org nak kate.....


cume sekarang nie...ketetapannye susah sikit...mane 1 yang nak dipilih....
yg pertama...kedua atau ketiga???

kalau ikut adat yg betol-betol mestilah yang pertama kan?

merisik..kemudian barulah bertunang dan akhir sekali nikah.....
tapi untuk kami itu susah sikit...
mungkin untuk famly lynn x de masalah...tp untuk famly ipin...
jauh tu....teluk intan perak ke kluang johor...
dengan kesihatan bakal ayah mertua yg tak menentu....


dan kalau ikut dari family mr epynn dah tentu lah nak yang kedua tu...merisik then tunang n nikah dalam 1 mase.... tapi bile lynn fikir2kan balik..benda mcam tu boleh timbul fitnah kan....?? yelah kang tibe2 timbul..." eh anak leha tu tibe2 kawen mesti tuttttuttttuttt..." memang la mulut orang kite x leh tutup tapi kalau lah benda nie timbul..susah la kan....tp kebaikannye..jimat lah kalau kte buat mcm nie kan...x de la mr epynn nak tanggung duit minyak n tol banyak2...hehe...


yang ketiga pulak....merisik n tunang dalam 1 mase..ha..yg nie memang ramai dah org buat..tp elok ke?? masing2 ade je kelebihan dan kekurangannye....


eh...tibe2 cite pasal nie...macam dah dekat je...padahal berangan je nie....haishhhhh....


pelamin anganku...*tibetibe*








Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 6 July 2011

showdown 2011 hak milik elecoldxhot!!

assalamualaikum....

yeahhhh..berakhirnye showdown 2011 sebentar tadi...
kalau tahun lepas wakaka crew yg dapat....


undian di waktu pembukaan...

4. Rokusteps
3. Bounce Stepperz
2. Hmc Phlow
1. Elecoldxhot




Rokusteps



Bounce Stepperz



Hmc Phlow


Elecoldxhot


Top 3 (Rokusteps is eliminated bye2 b-boy..hehe)
3. Bounce Stepperz
2. Hmc Phlow
1. Elecoldxhot


Bounce Stepperz



Hmc Phlow


Elecoldxhot



Top 2 (bounce stepperz is eliminated)

hmc phlow
elecoldxhot

dah tak kisah dah sape akan menang..dua-dua crew lynn minat sangat...yey!!!

dan akhirnye!!! yeahhhh elecoldxhot !!!


tp sedih gak hmc x dpt...dari tahun lepas lg..haishhh...

p/s: tadi Giller Battle Crew perform..tapi kenape wakaka crew x perform..frustrated!!


Credit picture to 8tv showdown facebook

Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers