iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 27 February 2011

buaya suka baham orang!

assalamualaikum...

tetibe mengatal nak update blog..
serius...sekarang nie sgt sbuk...maklumla dah last sem kan...nak kene siap kan projek....

tapi minat nak becerita kat sini membuak- buak pulak.....
korang pernah x mengalami situasi mcm nie...

korang kenalkan boyfriend korang kat sorang mamat nie....
mamat nie pulak dari gaya nampak sangat la bagus...
then bile korang kenalkan boyfriend korang kat die...die seolah2 memandang sinis boyfriend korang....
memandang boyfriend korang dari atas sampai bawah...sambil berkata..." x ade orang lain ke yang awak nak jadikan boyfriend??"

eh...kalau korang yg kene cm tu...korang jawab ape? dah la cakap depan boyfriend korang..kesian kan die...


tapi kann....

tapi...korang tau x kalau lynn...lynn jawab ape???

kalau lynnn..sambil pandang die dari atas ke bawah.. then jawab.." owh..memang ade pun yang lain...tp yg lain tu B.U.A.Y.A!!!!!!"

image dari google saje...

kahkahkah....tp pandai menjawab pulak buaya tu....

tau die jawab ape???

" oh...kalau macam tu...hati-hati la...sebab buaya suka baham orang!"


lynn???

cis...berdebah puny orang....



p/s: x de kene mengene dengan diri sendiri...sebab??? cerita di atas adaptasi dari cerita PUTERI... bukan puteri nora danish tu...n bukan puteri ogy tu....tp lain...lynn lupa pulak pelakon perempuan tu....tp heronye allahyarham Faizal yusuf...

nak tgk?? g naik keretapi ekspress rakyat...sebab lynn tgk cite nie dalam keretapi....ahaha...







Image Hosted by ImageShack.us

Faceblog!!

hai semua!!!! jom join faceblog....
nie hanya untuk mereka yg ade blog sahaje....

tujuannye??

DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.





klik fB tu ok kalau nak join...









Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 20 February 2011

perampas???? (edisi perempuan)


assalamualaikum....

tetibe tergerak nak becerita dan berkongsi mengenai perampas...
lynn pun x tau kenapa....jd kalau ade diantara anda semua yg terasa...mintak maaf ok...
nie bukan sesi luah perasaan,,,
ini bukan bukan nak menyakitkan hati sesiapa..tp sekadar mengingatkan....

lynn x pasti..sejauh mana kita sebagai manusia...sanggup melakukan benda tu semua....

perampas selalu akan berkata....

"ala baru boyfriend...belum kawen...x salah punn..."

ade jugak yg kate..

"bukan aku yg nak die...die yg nak aku...."

x kurang ade jugak yg kate...

"x pandai jaga boyfriend/suami....sebab tu cari lain...."

sebagai manusia...lynn sangat x suka dengan orang yg suka sgt mengganggu kebahagiaan orang lain...terutamanya perempuan...lynn pelik...knapa perempuan yg sering di kaitkan dengan perampas...ish...mintak di jauhkan la diri nie dari benda tu....

kalau di tanya lynn..penah ke mengalami situasi nie?? tipu la kalau x kan?? sebab tu nak bukak cite nie...ahaha...

korang semua percaya pada hukum karma?? tah la...tp kalau kite yg islam nie..x elok kan percaya bnd tu sume...

tp setiap apa yg kita lakukan akan dapat balasannye....x kire la baik mahupun sebaliknye... Allah tetapkan itu...

salah ke kalau lynn kate...

" x pe la kau rampas hak aku...mungkin 1 hari nanti hak kau jugak akan dirampas"

jahat ke kalau kite seolah-olah mendoakan benda yg buruk berlaku??

tapi benda tu dah pun berlaku...ahhaah...2 thn lepas...kau rampas hak aku.....dan sekarang hak kau dirampas....eh adakah akan terkene pulak pada perampas yg baru tu nanti??
eh x yah la ea....kite doa kan yg baik2 aje.... kan???

kadang2 dalam hidup kita nie...bile kite terlalu baik...kita akan dipergunakan....dan lynn x nak jadi seperti itu....cukup lah benda tu berlaku dahulu...lynn tak mahu berlaku lagi....

kepada perampas2 semua...insaf la.... cube mintak maaf kat perempuan yg korang rampas hak die tu....agak2 di maafkan x???


eh lupa pulak...selalunye..perampas nie x kan sedar yg die tu perampas...ibarat macam...

"sy tak tau pun yg dia tu dah ade girlfriend...bile dah kenal baru tau die ade girlfirend...."

pada lynn pulak....kenapa lepas tau tu masih nak teruskan hubungan dengan lelaki tu kan?? ish,,alasan..

"sy cume berkawan je dengan die..die ada masalah dengan girlfriend die... jadi sy sekdar nak tolong dia je"

ish...tapi kamu tolong die putus dengan awek die kan??bukan tolong setel kan masalah tu...pure2 saje....

eh...korang yg da ade kekasih tu...cube2 ingat balikk...korang tu dulu perampas x..ahaha...mane tau kan? dalam x sedar..eh aku perampas rupanya.....hahaha.....

kesimpulan yg kita dapat???

setiap perempuan dalam dunia nie..akan benci dengan peramapas...even perempuan yg perampas tu pun..kalau 1 ari nanti hak die dirampas..die pun akan benci perampas....betul x???


sory k pada yg terasa...x de niat pun...cume nak meningatkan diri nie...supaya x terjebak pun dengan situasi macam nie....



eh....kalau kamu kate saya perampas...cube jgn dekat dengan sy....kamu jauh la dengan sy....sebab sy mungkin akan rampas hak kamu...seperti yg selalu kamu pikirkan....

eh kalau ex bf sy nak sy balikk....korang agak2 sy terime die x??

ishh...dah tentula x!! sebab x mustahil die akan buat bnd yg same tu lagi...kan?? wat sakit hati je la nnt...

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 15 February 2011

kek coklat basah versi bodek bakal mak mentua!

Assalamualaikum semua...
ehem3...nak bodek mak mertua nie...ahahaha..

sejujurnye...zaman sekarang nie kalau kita nak buat kek dah senang...x susah..
tak payah la nak risau kek tu jd ke x...
sedap ke tak..sebab segala2nya da ade depan mate...

kek yg lynn buat nie x de la susah mane pun...senang...dan tersangat la senang...nak tau kenape??

jom tengok nie..


bahan-bahan:

1 paket tepung yg dijual siap dgn resepi..
3 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan susu IDEAL

1 cawan air panas
1 camca teh nescafe


cawan yg lynn gunakan..




kita masukkan kesemua, telur,susu,minyak...kacau sehingga rata...


kacau nescafe bersama air panas (tapi lynn x letak nescafe..sbb x nak ade rase pahit2)
kemudian gaul sampai semua sebati..


lynn gunakan bekas nie untuk kukus kek..=)




jeng3...setelah 45 minit..semuanye siap!!! lynn letak coklat ats kek nie ditabur dgn badam...
tp gambar dah siap lupe nak ambil....ceh!!

senang je kan?? nak tau sebab ape??

nampak x nie??


nampak x tepung yg dah siap dibungkus tu???



atas tepung tu ade resepi nie....hehe..senang je...beli tepung kek tu..then da ade resepi...

hei...jgn tanya lynn ok beli kat mane...sebb lynn pun x tau...tepung nie jiran lynn beli kat kampung die..n kampung die kat selangor..selangor besar ok...jd kalau sape2 nak ke tepung nie..try2 la call no yg ade kat resepi tu....=)



nie pulak family bakal ehem2 lynn...

dari kiri: uda,ayah,along,k.long(bakal biras), umi, ateh, n my epynn

jgn bagitau dorang tau yg resepi nie sebenarnye sgt2 senag...ahahaha..





Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 13 February 2011

jom ke restoran cerana...

salam readers...

bnyak benda nak share..tp ketandusan idea nak menaip n3...
jumaat lepas..1102-2011 g dating2 dgn my epynn..hahaha...

da pnt2 jalan time nak balik
my epynn dah tanya nak makan kat mane..
ape lagi..lynn pun pikir2 la kan kat mane nak makan..since time tgahari kteorang kluar..makan nasi ayam,ayam salai kat pajam tu...now dah malam.....tentulah perut da bekeroncong...
mule2 decide nak makan satay haji samuri kat kajang tu..tp ble pikir kat situ mst ramai orang x seronok la..

tetibe teringat ikan siakap 3 rasa...dah lame x makan..tp kteorang x tau kat mane yg sedap...
time isi minyak dekat petronas lebuhraya cheras-kajang..ade satu restoran kat belakang petronas tu...tempat mmg tersorok..kire kalau orang yg tak tau mybe x kan terpikir yg ade restorant kat belakang tu..

ape lagi...myepynn tu pun...redah jek la...

lynn: ade ke siakap 3 rasa kat sini?
my epynnn: ntah...x tau la...redah je...
lynn: kalau x de??
my epynn: kalau x de kte g cari kdai makan lain esok..ok?
lynn: ok..


first time jejakkan kaki kat situ...masuk je..ade kuanter...terus pergi je la...then ckp nak makan tuk 2 orang...

sebelah kanan restoran tu ade disediakan ice box...ala mcm yg jual ikan kat pasar tu...korang pilih sendiri ikan jenis ape...besar or kecik...
lynn pun plih la ikan siakap...n sotong...ikan siakap tuk masak 3 rasa n sotong tu goreng tepung je...

yg seronoknye kat sini..pekerja dia mmg peramah sgt...lepas dah timbang ikan n sotong tu...kteorang pilih la tempat duduk...amik yg ujung2 sebab nak bedekatan dengan kolam...

suasana jgn ckp la..nyaman sgt..
mase dtg tu ramai jugak orang...kebanyakknnye family la...ade yg sambut anniversary..birthday...dan kteorang sambut..?? ntah la..tetibe jek ade kat situ...ahah..

kat sini ade live band...jd sambil makan..sambil layan lagu la...nak buat permintaan pun boleh...
suara penyanyi kat sini pun sedap didengar....





dah duduk baru la diorang amik order untuk menu yg lain...

lynn order air apple and my epynn air tembikai...
menu lain yg kteorang pilih...tomyam campur dan sayur kailan goreng ikan masin...ambil yg small je...

jom layang gambar...

sementara tunggu makanan lain sampai..makan keropok sayur dulu...=)



nie la antara menu yang kami pilih...oh...air apple tu sgt sedap ok...

ikan siakap adalah menu utama kami...sgt sedap..rase ikan pun manis..maklumlah fresh lagi kan..

sotong goreng tepung nie pun sedap....


kailan goreng ikan masin...my epynn kate x pernah makan sayur nie..tp licin jek tgk die makan...ahahahah...



tomyamnye pekat..tp x pedas sgt..ade rase manis2 jugak...jd yg pengemar pedas2 nie boleh la mintak pedas sikit..

ahaha..licin ok kami makan...sgt sedap...tp sotong tu x abis..bukan sebab x sedap...tp tu tinggal kepala sotong je...masing2 x makan kepala sotong...ceh..!

lepas makan..kteorang lepak2 dulu...sambil layan lagu...then masing2 berkira2 harga untuk semua nie...my epynn budget kate dalam 100 kot...lynn?? terkejut je...sebab lynn x de duit...=p


nie la harganya...x la mahal kan...tp kalau nak dibandingkan dengan restoran yg biase2 tu...mmg la mahal..yg penting kami puas hati....

time perjalanan balik tu ternampak funfair...ape lagi...singgah la...



tanks to my epynn sebab belanja semuanye hari ini...sgt2 happy...

jom klik sini untuk ke website restoran cerana...


Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers