iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 13 August 2010

karipap pusar....??

salam....macam mane puasa?? ha..ponteng ea...

rase mcm malas je nak update blog..tp kne gak update...hihi..
hari nie masak lauk ringkas saje...tomyam n buat sikit karipap...al maklumlah..hidup di perantauan..kene la berdiri atas kaki sendiri kan?? x kan nak makan juadah yg di beli...sesekali...cube la improve skill memasak...tp x la sehebat abg mat gebu...:p

x leh blah..gambar tomyam di ambil mase dalam periuk...gambor amat la x lawa..kamere murah je...


step by step nak buat karipap pusar alynn malynna...hihi

majerin dan tepung di uli sampai sebati...


tepung dan air....jadikan doh..


lepas tu buat cm nie....

jadikan seperti doh kecil...

ape ek..leperkan ea??haha...


gulungkan seperti gulung tikar..:p

leperkan lagi...haha..sungguh kelakar bunyinye..

gulung untuk kali kedua...kecil sikit dari yang pertama...:)



potong di tengah2..


dan ambil 1 bahagian untuk dijadikan seperti ini...

erkk...nampk x pusar tu??x ea...hihi

karipap yg da siap!!!

nie yg dah siap di goreng...tp x nampak sgt pusarnye...sebab sy baru pertama kali mencuba....

patutnye macam nie..aduh...sy kene berusehe lagi nie....:p


sebenarnye tak kisah la jadi atau tidak..yang penting kita mencube...sedap or x belakang cite..yang penting abis..licin hihi...maksudnye sedap la kan?? ke sebab lapo..??
ehem2..agak2 dah boleh ke ek jd suri rumah ??:p

tetibe teringin nak makan bubur lambuk....hmmm...

salam ramadahan....:)


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 11 August 2010

dairi ramadhan pertama....

salam....
macam mane puasa hari nie?? penuh kerrr???
alhamdulilah...bertemu juga kite dengan ramadhan kan tahun nie..
harap semua umat islam dapat menunaikan ibadah dengan sempurna..
seperti biasa la kan??
apa menu berbuka hari nie?? lynn lebih kepada makanan asasi kita la...nasi....

untuk awal2 puasa nie lynn akan berpuasa di hostel..jd da sah2 la kene masak sendiri kan..nanti 17hb ogos lynn da kat kluang...time tu comfirm mak masakkan..hihi....n time tu da x update da pasal menu berbuka..buat ape..bukan lynn masak kan...hihi...
ari nie lynn masakkkk.....

ayam masak asam pedas

kobis goreng...

gambar??
x sempat amik..hahaha...


ehem2...orang tu...agak2 brape ye gred masakan sy? hihi




Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 10 August 2010

Selamat menyambut ramadhan!!

salam...
eh...selamat menyambut ramadhan al-mubarak...


ramadhan vs puasa...

ramadhan=berpuasa+melakukan kebaikan+membaca al-quran+melakukan solat+meninggalkan larangannya...
berpuasa=hanya puasa dan tidak melakukan amalan yang laen...



oh ye..mungkin lepas nie lynn akan update mengenai menu berbuka sahaje kot..hiihi...

tata...

selamat berpuasa dan menjalani ibadah dengan jayanya tanpa gangguan syaitan.....




Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 5 August 2010

kenangan lama....

salam....
sekarang lynn berada di kampung tercinta....hihi kampung la sangat...
seronok kan dapat on9 di rumah sendiri..rase nyaman saje...
oh yeerrr..nak bercerite tentang kenangan lama...

seharian berseorangan dirumah memang la membosankan...tp kadang2 terase seronok jugak kan?? td tibe2 jek lynn bongkar laci, sebab nak cari cd2 lame... tibe2...

owh...lynn terpandang vcd nie...dah lame x dgr...

perempuan seusia lynn, mmg x boleh tipu la kan? mst sume minat dgn new boyz mase tu...
kemunculan new boyz era tahun 2000 n lynn berusia 12 tahun..
oo yer..vcd tu original k..
lynn x de duit nak beli cd tu...
n thanks tu my father..sebab belikn tuk angah n along...al maklumlah..ayah lynn jugak seorang pencinta muzik...jd x kan die nak hampekan harapan anak2 die kan???

nie la buktinye vcd nie original....ade autograf


walaupun dah bertahun, tapi vcd nie masih tersimpan dengan baik dan boleh di mainkan lagi...hihi..beli la yg original.....
kemunculan new boyz jugak la yg menyebabkan banyak kemunculan band remaja yg lain.. seperti Q-face, Antz, boboy...
namun sampai sekarang, new boyz masih bertapak di dunia seni tanah air...lagi2 selepas tomok menjuarai OIAM...new boyz dan tomok terus diminati..

tak kisah la ape orang lain nak bercerita mengenai new boyz..yg penting mereka pernah menjadi fenomena suatu ketika dahulu....

sejarah mungkin berulang??






Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 2 August 2010

Menu ramadhan...



salam!!!
bulan ramadhan dah hampir tiba...
dalam kepala otak lynn sekarang nie terbayang --> -->2 masakan cm nie..




nasi ayam...




kailan ikan masin


asam pedas ayam

hahaha...semua berasaskan ayam...berat badan naik oo nanti...

haissshhh....tak sabar nak masak makanan macam nie...yela....kalau sekarang nie masak makanan yg ringkas
-->2 --> jek...yg 10 minit da siap di hidangkan....

biasalah ramadhan di perantauan...perantauan la sgt kan...hihi...x pe janji jauh dari kampung halaman..jd kene la masak yg lebih kurang macam kat umah emak...tak la rindu sgt kan nnt...sekurang --> -->2nye x la terasa yang kite nie di perantauan....

tak sabar rasanye nak sambut bulan ramadhan....:)


nak resepi?? lynn selalu singgah sini dan sini...fevert tempat cari resepi...al maklumlah..sy budak baru belajar...:)

Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers