iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 27 June 2010

sejauh mana lelaki melayu mudah tergoda??

salam 1 Malaysia....

dari tajuk sudah tau ade persoalan kan??? nie hanya persoalan dan lynn harap ramai dapat jawab..terutamanya lelaki.....
entry kali nie lynn nak tanya..lelaki melayu nie mudah tergoda atau tidak???
kita sering lihat perempuan melayu mudah tergoda oleh orang luar..seperti orang hitam or orang putih...atau orang seberang....indonesia.....
pendapat lynn, perempuan melayu mudah tergoda dengan mereka nie kerana terpedaya dengan kata2..
manis mulut berbicara, tak lama kemudian sudah terpikat....

bagaimana pula dengan lelaki melayu?? adakah mereka juga mudah terpikat atau tergoda???

dari segi ape mereka tergoda??pertuturan?? atau kerana seksinye perempuan tersebut....
kita ikut situasi nie k....

dalam kelas lynn...(seperti biase lynn memang suka becerita bedasarkan pandangan lynn di sekeliling) mmg terdapat ramai perempuan negro, dan tentunye adab pemakaian mereka tidak seperti kita di malaysia..di tegur lecturer pun masih lagi mengekalkan imej seksi di kelas..

satu hari..perempuan negro yang sememangnye seksi dan seksa lynn tgk...dgn hanya memakai baju ala2 tube dan seluar yg amat ketat...tibe2 perempuan tu buat aksi yang tidak menyenangkan sehingga ternampak benda yg tidak sepatutnye...bende nie berlaku di depan mata lynn..dan di sebelah lynn ade membe lelaki berbangsa melayu...

ha mmg dah sama la.. pakaian kartun nie dengan permpuan tu...


mase tu mmg serius lynn malu sgt dengan aksi perempuan tu...lynn sempat menjeling sebelah lynn...time tu membe lynn tengah menulis sesuatu di kertas..note agaknye...lynn x pasti sama ade die nampak atau die berpura2 tak nampak....(tp bg lynn mmg akan nmpk la..sebab kami duduk di belakang perempuan tu)

lynn nak tau, adakah lelaki melayu akan tergoda dengan benda2 tersebut??
atau kalau mereka pandang pun hanya untuk mencuci mata???

kalau semua tanya kenape lynn nak tau...sebabnye cuma 1, lynn tak pernah nampak lelaki melayu keluar dengan perempuan yg bukan dr bangsa atau negara sendiri.

tapi kalau perempuan melayu, memang selalu sgt lynn nampak..dan jumlahnye tak terkira...

kalau la betul lelaki melayu mmg tidak mudah tergoda dengan permpuan2 seksi tu...
tahniah lynn ucapkan....

tepi harap sangat lelaki melayu boleh memberi komen di sini..sama ada mereka mudah tergoda ataupun tidak....hehehe

bye2




Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 26 June 2010

"Teka dan Menang - Siapa Artis Ini?"

salam...
update berkenaan contest....dr blog riwayat hariku
tengok tajuk dah tau kan?? jd agak2 siapakah artis nie???




jawapan lynn emm...syafinaz selamat




Image Hosted by ImageShack.us

~~~PINKLOLIPOPS 1st FREE GIVEAWAY~~~

salam semua.....

rasa2nye lynn dah lama tak join contest kan?? emm ari nie tak tau nak update tentang apa...jadi terus buat keputusan nak join contest atau giveaway...sebenarnye dah lama tau tentang giveaway nie..selalu jugak merayap2 blog tuan punya giveaway sebab utama nak tgk siapa yg join giveaway...
faktor utama lynn nak join sebab hadiahnye...wahh..seronok tau kalau dapat beg free...jujur lynn pengemar beg..tp tak banyak koleksi beg..kalau dapat beg free boleh la bawak pergi kelas...jd x la guna beg yang sama..... tak caya??? tgk gambar nie...


buruk2 kan beg lynn...da la tak lawa...macam budak2 pun ye..hehehe


hendak tau syarat2nye?? klik sini k...



cantik tak gambar kat atas tu?? ha tu la hasil keje kak ayu..cantik sangat. amat bertuah siapa yang pandai jahit manik nie....bagi lynn, kak ayu perlu tonjolkan lagi berkenaan jahitan manik nie, yela bagi menyerlah sikit hasil kerje akak kat blog..jadi bile orang masuk blog tu dah tau tentang nie..nnt kak ayu jugak yg masyukkk..hehehe...

berkenaan blog bg lynn da ok lah tu..tak sakitkan mata penyunjung yang datang, warna ok tulisan pun ok dan pilihan guna bahasa melayu amat la bagus..daripada guna bahasa inggeris sebab tidak ramai yang mahu datang nanti...

nak tgk lagi hasil kerje tangan kak ayu??



cantikkan??



nie pulak hadiah yg bakal lynn dapat..insyaallah....hehhehehe

cantik sungguh beg warna pink tu....


lynn tag mereka nie untuk join ok..

cik ailebiu
cikcasa
epynn

lynn pilih seorang lelaki..sebab lelaki jarang nak masuk contest..jd bila da suruh..sile join k..hehehe

tarikh tutup giveaway ni pada 4 july nanti..dan pemenang akan di beritahu pada 6 july..pemenang akan di pilih melalui random...harap menang..amin...




Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 24 June 2010

refill untuk printer canon pixma ip1980

salam.....


nie post lame...tapi sejak akhir2 nie ramai pulak search pasal printer ip1980...

hai.....hari neh alynn nk kongsi ngn sume cara nak refill untuk printer pixma ip1980...sepanjang 6 bln lynn pkai printer ini banyak sangat dugaan...hahahha....yela dugaan paling teruk sekali bila da refill tapi x boley nk gne....
susah kan...sepanjang tempoh 6 blan lynn search kat google cara-cara hendak refill cartridge...malang sangat bile lynn dapat respon yang tidak memberangsangkan daripada incik google..kebanyakkan respon yang lynn dapat hanyalah menuju jalan buntu...drpd respon tu jugak ade yg mengemukakan pendapat untuk menukar printer baru kerana bagi mereka membeli cartridge untuk printer jenis ini adalah mahal. tp lynn dan my epynn ..x nak la berputus asa...terutamanya my epynn..selagi dia x dapat cara2 selagi itulah die berusaha. maka bermulalah episod kami mencari jalan untuk mengrefill..
perhatikan langkah demi lankah...ok....


















dua gambar yg pertama tu adalah contoh barang-barang untuk refill...harganye cuma RM 25..








perkara pertama yg anda boleh lakukan ialah.....
gunakan penebuk lubang yg telah disediakan untuk menebuk lubang pada cartridge anda....oh ya...sebelum tu cabut dahulu ye pelekat di atas cartrigde anda itu..ok setelah menebuk lubang pada cartrigde maka anda boleh la mengrefill cartrigde anda....
jom search lagi macam mana nak masukkan warna..











berikut adalah cara-cara untuk memasukan warna...ops!!! silap la pulak sebenarnye warna yg lynn gunakan di gambar sebelah tidak sama ye dgn warna refill di atas td...hehehehe...ok...da tgk kan gambar...tulah caranya...tp ingat..mst masukkan warna ditempat yg betul..di bahagian atas adalah untuk mangenta, kanan untuk yellow dan kiri untuk cyan...lynn rase mst sume ley bace kan kat kertas yg da diberi bila anda membeli color refill td...dan ingat..jangan la masuk kesemua color yg ada didalam botol tersebut...sedikit demi sedikit supaya color tidak melimpah...agak-agak cartridge da berat..maknenye da full la kan???


setelah mengrefill dgn mudah...cabaran sebenar bermula...ewahhhhhh...hehehhe...
di sini la yg memberi kesukaran kepada lynn...






(gambar ehsan daripada sectiocadaveris.wordpress.com)

setelah mengrefill anda akan dapati warna still kosong dan seperti anda tidak tambah warna pon....
jgn risau k....ini mmg berlaku...tp tidak bermaksud kehabisan warna. anda boleh menggunakan printer anda...




kesukaran terjadi kepada lynn kerana setelah hampir 10 kali lynn menggunakan printer...printer tersebut tidak boleh digunakan lagi kerana dikatakan "ink run out" dan lampu oren tidak berhenti berkelip..time 2 panik sangat...selepas seminggu printerku masih tidak berfungsi...banyk assignment dan kad jemputan akk ku yg hendak diprint....lynn mengambil tindakan bodoh bile lynn cube membeli
cartridge original dengan harga yang paling murah RM80 untuk warna dan RM70 untuk hitam..
tp alhamdullah, kerana my epynn..mencari cartridge yg berharga RM70 untuk warna namun tidak jumpa (dr seremban ke kolejku untuk mencari cartridge murah) akhirnya kami ke kedai di kolej kami untuk mencari cartridge tersebut...alhamdulilah...walaupun harga cartridge di kedai tersebut sememangnye mahal...namun kami berjaya mencari jalan iaitu "bertanya" lynn dan my epynn..bertanyakan masalah printer kepada tuan kedai tersebut..setelah bercerita panjang lebar maka tuan kedai yg berbangsa india menunjukan kami cara untuk mengatasi masalah tersebut.


(gambar ehsan daripada sectiocadaveris.wordpress.com)

caranya ialah..apabila hendak print dan keluar note mengatakan ink run out..anda dikehendaki menekan button berwarna oren untuk 5 minit...ingat..5 minit tau..bukan 5 saat...dan ingat button berwarna oren sahaja...setelah itu printer anda boleh digunakan seperti biasa...





alhamdulilah kerana selepas lynn menggunakan cara ini lynn da pon print hampir 600 keping kertas..dan tiada masalah...thanks kepada bro india tersebut kerana tidak kedekut ilmu dan tidak pentingkan keuntungan..inilah yang dikatakan 1 malaysia...tolong menolong kaum lain..wahhhhhhhhhhhh....heheehhe...



sekarang lynn mengunakan color refill jenis imprint dengan harga RM20 untuk warna dan RM13 untuk black..jimat...bermodalkan RM33 anda boleh print hampir 500 keping kertas...tp ingat...selepas mengrefill anda hanya boleh menggunakan printer anda selepas 2 hari, ini bertujuan untuk meratakan color di printer...kalu x sabo...makanye warna biru boley menjadi warna purple..hehehhe...







kesimpulan untuk post kali ini....malu bertanya sesat jalan....bertanya kepada orang tidak memerlukan modal yang besar...untuknye anda boleh save duit anda...so if u all ade soalan...jgn malu-malu untuk bertanya...ok...


salam sayang


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 23 June 2010

A+??? sungguh tak percaya.....

salam..wahhh...gilo k malam nie..bukak jek blog tibe2 ade award untuk lynn....wahh..beshhh...eh untuk blog sebenarnye...bukan untuk lynn..time kasih kepada tuan blog CAKPADI a.k.a UBI...

1. perasaan bila tahu dapat award ni??

  • suke,seronok,happy dan segala2nye...hahaha..first time ok dapat award...tentulah seronok...sebab ade orang tertarik dgn blog nie...walaupun sekadar hendak ambil hati..hahaha...
2. senaraikan 7 blog yg layak dapat award nie..

mama darwisy a.k.a Mrs Fiza
sgt suka bace blog kak fiza..lagi2 kalau pasal darwisy...hehehe

epynn
blog baru aktif....saje bagi award supaya lebih aktif lagi...

zaza
selalu singgah blog nie...bnyak kisah hidup zaza...seorang yg tabah..suke sgt....

cikcasa
die salalu singgah blog lynn, walaupun lynn x update...pengklik yg aktif agaknye..thanks yer..hehe

erryn
ohh...die la orang yg pertama lynn kenal bile baru masuk kolej..sekali die pun ade blog...dr blog die la lynn tau die sorang shabat yg baik...

dah tak tau pulak nak bg kat siape lagi..kalau sesiape nak ambil award nie..ambil la..lynn marah...hehehhe....



Image Hosted by ImageShack.us

pasar malam

salam readers..

hari nie first time pergi pasar malam sorang diri kat kolej nie..mula2 rasa macam nak pergi...dah last2 minit rasa macam tak nak...tp bila fikirkan bab makan...terus siap2 nak pergi pasar..biasa la musim cuti sem nie...tp lynn x cuti sebabnye buat short sem...huhu....

since my epynn pun cuti gak..jd pergi la pasar sorang2...dari segi luaran nampak berani...siap cakap kalau kene ganggu dengan negro, aku belasah dorang...tp dalam hati..bertawakal saje la..

sebelum keluar hostel rasa macam nak makan nasi ayam...tp bila da sampai kat pasar..rasa x de pulak benda yg menarik perhatian.. last2 beli keropok lekor, burger n air asam boi jek...

hari yang bosan tanpa my epynn...hmm rindu sgt..tp nak buat cm mane kan....dia kene jalankan tugas sebagai seorang anak....redha je la...




Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 20 June 2010

nama tempat yang pelik di Malaysia

salam semua.. lynn nak kongsi dgn korang semua bout nama tempat yg pelik kat Malaysia..kalau di ikutkan...mmg terlalu banyak nama tempat yg pelik....jd nie la antaranya nama2 tempat yg pelik yg ada kat malaysia nie....


negeri sembilan
1 Jaln Dato' Siamang Gagap
2 Kampung Penajis
3 Batang Benar
4 Kampung Jambu Lapan
5 bongek

Perlis
1 Bongor kudong
2 Utan Aji
3 Cuping
4 Betis Patah
5 utan aji
6 tambun tulang
7 kampung Y
8 marhom kayang
9 simpang empat kangkung


SARAWAK
1 Kampung Wireless
2 tanjung bekakap
3 bawang assan
4 kg buangsiol

SELANGOR
1 Batang Berjuntai
3 Bagan Tengkorak
3 sabak bernam
  • Tebok Pulai
  • Tebok Berihun
  • Tebok Perenggan
  • Tebok Mufrad
  • Tebok Marjan


JOHOR
1 Gelang Patah
2 Pasir Gudang
3 batu pahat
4 kluang= kelawar?? keluang man?? hhehe
5 KG. TEMU JODOH.
6 KG. SERI BUNIAN
7 tongkang pecah
8 gunung lambak
9 kampung ponorogo
10 parit botak
11 parit sonto- cite usop sontorian..hehe
12 kg puteri menangis
13 sedenak
14 felda air tawar- memey suhaiza punye tempat...
15 kampung bentong


PAHANG
1 Janda Baik
2 felda New Zealand
3 Dada Kering
4 che nor
5 jangka batu 13
6 lubuk paku
7 kampung temin
8 bangau

SABAH
1 Menggatal
2 Kg Baru Jumpa
3 Felda Icebox
4 merotai


KEDAH
1 Tikam Batu
2 Megat Dewa
3 PADANG CICAK
4 Permatang Kerat Telunjuk
5 Sungai Derhaka (Terengganu pon ad jgk)
6 Kg Telekong
7 Ulu Melaka (langkawi)
8 Gurun
9 BALING
10 kampung namek--->>>adakah penduduk2 asal kampung tu adalah org planet nameck? ( dragon ball )
11 kg tengkorak batu

PERAK
1 Parit
2 Dinding- rasanya da di tukar menjadi manjong
3 Lumut
4 Titi Serong
5 Menglembu
6 Papan
7 Pusing
8 Mambang Di Awan
9 Kampung Tempe
10 Kg Batang Bergedik
11 Hutan Melintang
12 bota

KELANTAN
1 Kg Pak Badul
2 Kg Palekbang
3 Tumpat
4 Kg Pauh Butut
5 Kg Pasir Lalat
6 Sg Satan
7 Pengkalan Kubu
8 Kg Pintu Geng
9 Kg Bunohan
10 kg. lawa
11 gertak lembu
12 gertak serong
13 kg pek

PENANG
1 Jarak Atas
2 Balik Pulau
3 Gertak Sanggul
4 kg seronok

TERENGGANU
1 Kg Alor Terbo
2 Kg Wad Sembilan
3 Kg Batu Rakit
4 Kg Imam Lapar
5 Kg Nasi Dingin
6 Kg Gong Badak
7 Kg Gong Pak Jin
8 Kg Pasir Panjang
9 Kg Padang Hangus
10 Kg Fakir
11 Kg Kuala Ping
12 Sungai Derhaka (kedah pon ad jgk)
13 Kg Langgar
14 Kg Lapan Kotak
15 Kg Cacar
16 Lorong Surau
17 Kg Jerung
18 Kg Bawah Atas Tol
19 Chukai
20 Kg Telaga Batin
21 kg bogel cube kalau orang tnye.. kamu nak g mane...nak g bogel...haha

MELAKA
1 Batang Tiga
2 Pulau Besar
3 Tanjung Bidara
4 Bukit Piatu
5 Bukit Beruang
6 Air Keroh
7 Alor Gajah
8 Semabok
9 Durian Tunggal
10 Durian Daun
11 Bukit Senjuang
12 Ujong Pasir
13 Ayer leleh
14 Kampung Jawa
15 batang melaka


lynn asal dr johor..kalau dkt johor mmg banyk name tempat yg x gunakan kampung..tp di tukar kepada parit..contoh parit raja,parit botak...sebab tu budak2 kat johor suke guna perkataan "keparit" heheh...

sape2 yg bace nie..ada x nama kampung n tempat anda tersenarai..?? kalau x de...meh la kongsi...nama tempat anda ape...mst unik dan pelik kan??

kadang2 lynn teringin jugak nak tau....mcm mana tempat2 nie dapat nama..agaknye kalau orang dulu2 cite...mesti kite tergelak kan???

ok bye!!!




Image Hosted by ImageShack.us

untuk ayah tersayang...

salam readers....
bila tengok kat geng blogger ramai pulak yg update pasal ayah masing2..yela kan esok hari ayah...jadi lynn pun x nak la lepaskan mase yg ade untuk update bnd lain...kalau dulu hari ibu x berkesempatan nak tulis tentang ibu..yela time tu kat kluang..bersama ibu tersayang..jd apa yg nak diluahkan ade di hadapan mata..sekarang hari bapa..jauh dari ayah...luah kat sini..harap2 ayah bace..hehehe..(padahal x kasi bile ayah nak bace blog nie..malu!! hehe)


my family...

situasi 1

angah : ayah angah nak keluar dgn kawan angah boleh x??

ayah : keluar la angah tp ingt kul 11mlm dah ade kt rumah..

moral : da kire untung ayh bg kua..pe yg ayah nak lynn blik awal..yela hidup jauh dr die kan mst die risau lau blik smpai lewat mlm..


situasi 2(masa belum dapat sara diri MARA)

angah : ayah minggu depan angah nak beli tiket balik kluang.

ayah : jd ayah kne masukkn duit 100 la awak??

angah : x payah la ayah bg 60 pon da cukup..nanti angah jimat2 la..

ayah : ok ayah masukkn duit nanti..

setengah jam kemudian..

ayah : ayah dah masukkn 130 tuk awk..

angah : banyaknye ayah??

ayah : x pela tuk ank ayah..

moral : ayh x kisah..janji lynn ade duit kt kolej neh tuk makan n sebagainye..


situasi 3

angah : angah x nak kasut raye yg mahal2.. biase2 jek la ayah..

ayah,mak n aku g le beli brg raye...smpai kt kedai kasut ..

angah : ayah pilihkn la kasut yg sesuai..

ayah : amik la kasut neh..lawa..

angah : x nk la..tinggi sgt..

ayah : yela2..amk yg neh..

angah : lawa ke angah pakai??

ayah : lawa..sape yg pilihkn..ayah...

angah : sape yg pakai??angah kn..tu yg lawa...

hehehe..

smpai kasut raye pon ayh yg pilihkn tuk lynn yg da tue bangke neh..thankz ayah.....

ayah mmg suka manjakan anak2nye..tapi manja bertempat la...malah anak bulu ayah pun dapat belaian seorang ayah..macam gambo bawah nie...hehehe

p/s: tuk diri sendiri~~ ayah tau lynn mmg bukan anak yg boros..jd die akn bg lbh klau lynn mintak kurang..tp lynn kne ingt..jgn gune tuk bukan2 da la..selalunye bila lynn mintak lebih..ayah akan bagi jumlah yg lynn mintak..contoh..RM100..die akan bg jumlah tu jugak..tp kalau lynn mintak RM 50..selalunya akan dapat lebih daripada itu..kalau x mintak?? lagi banyak ayah kasi...


terlalu banyak pengorbanan yg ayah lakukan...tak tau nak balas dengan apa..kasih syg yg lynn curahkan kembali cukup ke?? ayah la segala2nye..kalau di tanya antar ibu dan ayah..sapa yg lynn lg rapat..jawapannye ayah...kami ada persamaan..ayah terlalu memahami karenah anak die nie walau dalam apa jua situasi...tapi x bermakna kita ketepikan ibu yg melahirkan kita kan??




inilah kegemaran ayah..menyanyi dan bermain alat muzik..ayah bukan saje boleh layan lagu lame..malah lagu terbaru pun ayah minat..sebut je lagu wali band..ayah tau..sebut je lagu shahir..ayah dah hafal (siap suruh lynn carikan lirik lagu tuh...pg2 bute)

rindu nak karoke dgn ayah..dah lama x berkaroke bersama..last masa tahun baru cina...seronok sgt.......

ok la...bye2...




Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 19 June 2010

housemate+roommate=rumit...

salam.....esok sabtu....cuti...jd mlm nie nak g blog kawan2 yg selalu singgh alynn malynna nie..thankz la k..walaupun lynn jarang update n jarang melawat blog korang...tp still ade gak yg sudi singgah...ok cukup mukadimah....
actually benda nie da lame sgt...tapi simpan,simpan then hari nie dah x boleh nak simpan..mybe ade sesetengah orang akan cakap yg lynn mengaibkan orang or ape2 aje...tp lynn rase peduli ape kan??kadang2 kita kene juga pentingkan diri..

Roommate

sebagai roommate...budak nie maybe ade something wrong kat otak die...x tau la..sblm lynn masuk rumah nie..die jarang balik..die tido rumah kawan2 die...nak jdkan cite, 1 ari tu die gadoh dgn kawan2 die..dah tentulah die tido akn kat rumah n bilik die yg skarang jd bilik lynn jugak...die nie ade prob dengan housemate lynn yg lain gak...puncenye tak tau la..jd setiap kali lynn masuk bilik..muke die masam..n macam nak makan orang...die pesan kat lynn...jgn kasi budak2 lain masuk bilik kiteorang..atas dasar private or die x suka kot...tp plik dia boleh pulak bawak masuk kawan2 die..lynn kurang suka la dgn cara die...yg konon2 senior dr lynn..walaupun umur die 2 thn muda dr lynn..lynn amk keputusan x nak tidur kat bilik...nak tidur kat ruang tamu..itu lebih selese...sebabnye bile masuk bilik tu..rase mcm masuk rumah hantu x pun macam nak pergi perang...
tak sampai sbln lynn duduk bilik tu..lynn mohon penukaran bilik..kebetulan time tu bilik lagi satu ade kekosongan...alhamdulilah...senang sangat nak dapat tuka bilik...atas alasan x selese dgn roommate td...pihak hostel pun pelik...sebab lynn bukan orang pertama keluar daripada bilik tu..ramai lagi...ade yang dah daftar tp x masuk2..pelik kan??

Housemate

sebagai housmate pulak...kali nie penghuni rumah nie semakin berkurangan..sepatutnye 1 rumah ade 6 orang student..ade 3 bilik...maknenye 1 bilik 2 orang....tp ramai yg dah kluar dr kolej nie..ade yg dah abis blajar..ade yg x snggup nak bayar krana mahal...ada yang da jd kaya sgt2 x nak duduk hostel..jd skarang lynn tinggal dengan budak tu je..kalau dulu sebagai roomate...sekarang die sbg housemate..sejak tak ade student lain dalam rumah...die da pandai gune peti sejuk...menonton televisyen...


rumit..

sekarang bertambah rumit bile die dah mula masak dan menggunakan barang2 lynn...termasuk la peti sejuk dan televisyen..tp tu x kisah la..sebab elektrik x kene bayar pun...guna je la...jnj jgn rosak sudah...tp sekarang bila dah mula masak....menggunakan gas dan sebagainye yg berada di dapur..lebih menyakitkan..hari nie...bile gas habis..lynn ketuk pintu bilik die...sebab nak la mintak duit..kongsi beli gas...sebab die dah mule masak..tp hampeh...x buka pun pintu walaupun die ade kat dalam time tu...paling geram..die buat bodoh jek bile kluar dr rumah....sekarang lynn dah beli gas guna duit lynn sepenuhnye...sekiranya selepas nie die guna gas untuk memasak..patut ke lynn mntak separuh bayaran daripada harga gas??? lynn bukan kedekut..tp paham2 la sebagai pelajar..kita x banyak duit...x kan nak tggung die pulakkan???

p/s: kalau die bace blog nie kan bagus..senang..biar die terase...
kadang2 perlu pentingkan diri..dari kita sakit hati..
rasenye bnyak lagi masalah yg budak nie buat..tp x kan nak tulis sumua pulakkan??hehehe
bye2



Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 15 June 2010

tak suka di goda negro....

salam...hye....kembali lagi..gile la..lame x update blog..x de mase..malas sebenarnye...hehehe...

tgk tajuk pon da tau kan?? ok mmg lynn geram bertambah x suka...terus terang je la....wat pe buat ayat cover2 kan??? cm entry dulu lynn ada beri tau yg lynn sorang jek student permpuan melayu dalam kelas kan?? sgt x suka!!! jangan tanya kenapa lynn sorang jek gurlz melayu....

gambar orientasi


biase la da nama pun kolej swasta...jd mst la ramai pelajar international..paling ramai tu ha..rakyat africa..nak tau bace blog budak kecik nie..eryn..dia ade gambaran sebenar..hahaha..

ok berbalik pada cite yg sebenarnye terjadi pada minggu lepas....lynn baru je daftar semester baru..dan kali nie buat first time...short sem...x besh cuti 3 bln x de...besh coz short sem x de exam!!

hari pertama pergi kelas dengan semangat baru...tapi hampeh..bayangkan 1 klas ade 9 group...1 group ade 30 orang..ramaikan??? jd untuk klas yg bergabung tu lynn tak hairan sgt..sebab lynn ade kawan...waluupun die sorang jek (khairy..) klik la g kat blog die yg x update jugak tuh...:p

nie bukan khairy tp nasrul..1 klas mase year 2 sem1..

tapi lynn x suka pergi kelas yg group tu..lynn group 7.. dan sorang jek student local, yg lain international... terasa seperti berada di africa..huh!! biase la bila klas group nie kat lab n kawasan lab sgt sunyi ok...bahaya untuk gadis sunti seperti lynn berjalan sorang2... nak dijadikan story hari tu...pintu lab da bukak n lynn msuk la..ingat lecturer da sampai tp..lecture dtg lambat..x tau kenapa,mybe habbit die.. bile msuk..da hampir setengah jam dlam tu..mula la mamat itam nie dtg mengacau..jom bace lg..

selepas di translate dalam bahasa malaysia..

mamat itam: hai siapa nama awak
lynn gadis melayu: amalina
mamat itam: apa khabar amanda??
lynn gadis melayu: errrrr?? amanda??? tp ckp dlm hati jek la... baik
mamat itam: boleh sy jd frenz awk kat fb?
lynn gadie melayu: boleh..search name sy padahal da tau mamat tuh tersalah dengar nama
mamat itam: sy nak no telefon awak...
lynn gadis melayu: nie sudah lebih..baru kenal nak no telefon x boleh
mamat itam: jgn risau...awk boleh percayakan sy
lynn gadis melayu: x boleh maaf
mamat itam: bile kita boleh pergi lunch or dinner??
lynn gadis melayu: sy x mau...nanti boyfriend sy marah...
mamat itam: jgn tipu..kalu awak ade boyfriend kenapa x pakai cincin??
lynn gadis melayu: tettttttt ><
ade ke cm tuhh?? huh
rase kurang selese mamat tu makin dekat....
mamat itam: x pe sy boleh jd bf kedua awak??
lynn gadis melayu: terus bangun n cakap...sy rase lecturer x datang kot...sy nak balik
mamat itam: bangun dan halang perjalanan gadis melayu...
lynn gadis melayu: tolong jgn ganggu sy..
mamat itam: makin dekat
lynn gadis melayu: x paham bahase ke?? jgn ganggu sy....
sambil menjerit kecil cz mintak perhatian mamat itam yg lain...ade dlm 4 orang


terus keluar klas...tgk jam..2.40, mane tah lecturer merayap..nak nangis tp tahan...


perasaan sekarang??

  • malas gile nak pergi klas yg group..terutamanya kat lab...
  • klas pukul 2.00pm lynn dtg pkul 2.30...lantak laaa....
PERHATIAN: sebenarnye kite sbg manusia da boleh tau yg mamat tu gatal or x..dari segi percakapan dan pandangan die kite da tau perangai die..kalau dari awal lynn layan baik mamat itam tuh...alamat sekarang nie kteorang da couple...hahhha..tp betul..cm yg lynn beritau kat entry paktam nie..sebab tu la gadis malaysia dan terutamanya melayu..mudah terpedaya dengan dorang nie..dari segi percakapan perfect!! hormat wanita..tp hati die?? siapa yg tau kan??


p/s: x semua pak tam nie gatal...ade yg ok...tp kne selalu ingt..jgn layan sgt..walaupun status keagamaan dorang sama dengan kita...

lynn suka pakai baju kurung ke klas..agaknye perempuan berbaju kurung lagi seksi ker ?? hhuhu

harapan tuk sem nie..dapat belajar dgn lebih tenang lagi....:-)

amin..assalamualaikum...



Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers