iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 25 March 2010

dia......

salammm

tajuk tak popular langsung kan??
hehhe..actually lynn x tau nak cite ape...minggu nie mmg x ade cerita langsung...
skarang tengah sibuk dengan assignment yg da nak kene antar lagi 2 minggu..mmg bz sgt...
sory yek klau x smpat balas kunjungan...bukan x mahu..tp nnt da free sy akan ke blog2 anda..jgn risau..sy akan balas 2 kali ganda lagi...hehehe...
ok stop mukadimah...mari bercerita....hehehhe

kalau dulu....bila tension jek lynn akan layan die nie..x tau nape....tp die mmg mngerti perasaan lynnn...setiap kata2 yg keluar dari mulut lynn die pasti akan amik point..walaupun bnd tu membosan kan die..tp die ttp gak layan lynn..kadang2 sampai tertido..kalu lynn nangis die seolah2 mengerti..padahal tidak langsung....knape?? hrumm kne pk la kan...yg pasti...die sentiasa ada di sisi... kami mmg tak boley berpisah...ye...lansung x boleh.. kemane lynn n family pergi die akan ikut...
sebenarnye bukan lynn sahaja yg sayang kan die...family lynn pon dah terima die macam anak sendiri..walau serapat mane pon lynn dengan die nie....die still syangkan ayah....ye...terlalu sayangkan ayah....

tp sekarang..lynn sedih...die da tinggalkan lynn...jahat sungguh....adekah die x mengenang budi???jawapannye tentu tidak..sebab die da pergi untuk selamanya...sejujurnye..lynn mmg rindu sgt kat die...

~


~




~



~






~




~







ni la die yg lynn maksudkan..bobo
jom berkenalan dengan bobo....
experiment kami menjaga kucing

  • kami jumpe die nie di hadapan rumah..mase tuh bulan puase tahun 2005..datang asyk mintak makan...lame2 1 family setuju tuk jadikan bobo nie penyeri rumah kami....
  • masalah timbul bila bobo yg tinggal di dalam rumah kami dan tidak duduk di dalam kandang..jd..die berak merata-rata...sungguh..paling dasyat die berak di atas katil mak saya!!! dan yg jadi mangsa sy!! kene cuci... ~_~
  • ok....trun ayah pulak...ayah...sebagai ketua keluarga di dalam rumah..mengajar bobo berak di bilik air...setelah beberapa hari..akhirnya kami sekeluarga happy!! bobo da pandai berak kat tandas!! betul2 tepi lubang!! senang untk kami sekeluarga mencuci...:P
  • bobo amat gemar makan ikan mata besar..or ikan kembung...itu sebagai makanan harian(tp rebus dulu la ikan tuh)...dan makanan tambahan die adalah biskut...whiskas...yg dia anggap seperti alas perut jek bila makan!!!
  • kami sekluarga sggup makan telur jek bile x ade duit..tp kami x snggup bile bobo x makan ikan kerana kami tiada duit!!! jd korek2 la duit..hehehe
  • bobo la kucing paling beruntung di dunia nie..sebabnye..ble kami sekeluarga berjalan jauh..sejauh di negeri kedah...bobo tidak pernah pon ketinggalan mengikuti kami...perjalanan 8 jam di dalam kereta..dan bobo rilex jek..sambil tido...makan..tiada kencing dan berak...boleh tahan die....heheh
  • walaupun di antara keluarga lynn pling banyak jage bobo..tp bobo still akan rapat dgn ayah..kalau kami adik beradik panggil die..pasti lynn tempat die tuju..tp kalau kami sekeluarga panggil die..ayah la yg die tuju...maklumla..anak ayah...
  • setiap kali ayah balik keje..die pasti suruh ayah gosok2 die..dan tepuk die...die nak tido....


sebelum tido...di tepuk dan di belai dulu..


muka stim bobo bila di gosok..

  • bobo kucing yg paling mendengar kata...bila kua malam..mak akan pesan "bo..jgn balik lambat...pukul 10 da balik ea" tp bobo mmg anak yg bagus..pukul 9.55 da terbaring kat dpan rumah....
  • lynn suka sgt bila bobo nak kua....lynn akan nyanyikan lagu jom heboh "jom,jom,jom,jom, jom kita keluar" dengan terkedik2 die berlari ke pintu untuk keluar...tapi bobo nie kadang2 perasan sgt..bile dgr lagi jom heboh kat tv...die ingt nak kluar...pdahal tu kat tv!! hehehe..bile bengang die akan buat muka selamba..dan terus tidur....


bobo time baru balik dari klinik..bobo sakit..x kisah la berapa skali bayaran yg kene...fmily lynn akan bayar utk kesihatan die...


nie la besen feveret bobo...bobo mmg suka tidor terkangkang....



see..ganas sungguh die tidur..sampaikan kepala jatuh dari bantal..n tu la bantal bobo yg lynn buatkan...

actually time gambar nie di ambil bobo x tidur..sengaja buat tidur..sebab x nak adik lynn ambil bantal tuh..jaat jugak bobo kan???

terlalu banyak kenangan yang tercipta antara kami sekeluarga dengan bobo...kami kehilangan bobo pada 30/04/2008 jam 9.55 mlm time tuh bobo nak balik rumah...sebab kematian kami tidak tahu....

sungguh..kami sekeluarga tidak dapat lupakan bobo sampai hari ini...kami juga da x sanggup hendak jaga kucing lain...kerana kami yakin tiada kucing secerdik bobo..dan yang pasti...kami x nak merasa kehilangan lagi...


p/s: salah ke jaga kucing dan layan kucing seperti kita layan manusia??
p/s: perkataan berak amat kasar...sory:P





with love....
Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 22 March 2010

no sweat!!!

salam....
Project Alpha kini kembali lagi..sekarang di minggu keempat!!!

bertemakan "no sweat"pelbagai tafsiran berkenaan no sweat nie....
ada di antaranya..tiada peluh...tiada keringat..dan macam2 lagi...seperti yg kita maklum..di musim panas...sudah pasti cecair dari tubuh kita mudah untuk mengalir....

bagi mereka yg sudah terbiasa dengan situasi ini mugkin mahu muntah kan pabila terbau sesuatu yg kurang menyenangkan...lynn pasti setiap manusia mengalami perkara seperti ini kan?? bukan itu sahaja...malah kita pun kadang mengalami masalah ini..
tapi bg mereka yg tidak pernah terbau benda yg kurang menyenangkan ini..lynn cadangkan anda menaiki bus..yg pasti bus yg penuh dengan kesesakan owang la...kat situ..anda sendiri akan mengalami pengalaman baru..hahahahha...tp pd sesiapa yg nak cuba la kan....


bau badan sering di kaitkan dengan gologan lelaki..betul ke??sesetengah orang beranggapan..bau badan lelaki lagi kuat dr bau badan perempuan...betulkah pernyataan itu??sekiranya anda mengalami masaalah bau badan hasil dari peluh yg mengalir..apa kata anda menggunakan adidas action 3..deodorant adidas action 3 - fresh



antara jenis adidas action 3

for men
  • intensive
  • control
  • fresh
  • sensitive
  • pure
  • pro-level
for women
  • intensive
  • control
  • fresh
  • sensitive
  • pure
  • pro-clear
setiap deodrant mempunyai kelebihan yg tersendiri..memberi perlindungan lebih dari 24 jam,mempunyai teknologi sistem penyerapan perpeluhan maksima, anti-whitening dan 100% bebas daripada alkohol

jd sememannye amat di galakan kita menggunakan deodorant adidas action 3 ini....
bg diri lynn..lynn memang suka yg fresh...kira apa2 barang sekalipun lynn akan guna yg fresh...




Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 20 March 2010

"I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair"




salamm...
lagi sekali entri berkaitan nuffnang dan gatsby...
setiap hari lynn akan cek email...dan yg pastinye bile nampak jek email dari nuffang..akan terus bukak cepat2 sebabnye pasti ada sesuatu yg menarik...kali nie nuffnang nak cari entry yg tebaik..terhebat dan terbesh untuk mengondol RM50 ringgit terus ke akaun nuffnang...

Tarikh: 17 April 2010 (Sabtu)
Masa : bermula pada jam 10 pagi hingga 5 petang
Venue : ruang legar, Ground Floor Berjaya Times square, Kuala Lumpur

jd kepada sesiapa yg free pada hari tu...meh2 la join sekali bg memeriahkan majlis anjuran Gatsby dan nuffnang nie.....terutama kepada Nuffnangers!

nanti kat sana korang boleh berkenalan dengan blogger2 lain...jd x de la asyik kenal di alam maya nie je kan....

kat sana pun ada pelbagai aktiviti yg menarik...
antaranya:

cabutan bertuah!!Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui cabutan bertuah adalah barangan elekteronik, komputer,telefon bimbit dan baucar tunai berjumlah lebih dari RM 15,000! wow!!! hebat sungguh kan hadiah???


Terdapat pelbagai gerai mainan yang akan didirikan semasa ‘Street Fair’. ada acara membaling getah hinggalah ke aksi-aksi yang mendebarkan,melucukan dan menggellikan hati seperti bergusti sumo dalam beg udara oleh para peserta.

tahu x nak pergi sane macam mane??or korang x tahu time square tu macam mane??
ni alamat time square...

no 1 jalan imbi kuala lumpur,55100 kuala lumpur....

masih samar2???blur?? x tau nak pergi macam mane??
ni pete..



klik untuk besarkan..

ha...nie pulak bangunan times square...tp bile da masuk jgn naik atas...sebab acara nie berlangsug di ruang legar,ground floor....

masih kabur lagi tentang times square??? ha..sebenarnye times square sinonim dengan bende neh...kalau orang cerite tentang times square...akan termasuk juga cerita berkenaan bende nie..nak tahu apa??








cosmo's world theme park...

dekat mane terletaknye bnd nie..kat situ la time square sebenarnye....


klau korang nak datang naik monoril...dari kl sentral ke stesen Imbi...dan berhenti di stesen Imbi..sebabnye stesen Imbi terletaknye betul2 di hadapan berjaya times square



jd..sekarang nie x de alasan lagi la klau korang x tahu jalan kn??jd..jom sesak kan times square!!!

klau korang nak tahu lebih lanjut..meh klik gambar ni....



x nk klik gambar?? ha nie link nye..
www.gatsby.com.my/streetfair


ok...da.....salam 1 malaysia!!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 19 March 2010

putra johor club part 2

salam...
entry kali nie banyak gmbar..actually entry kali nie sepatutye di post time CNY tp kemalasan mengupload gambar2 jd terpakse la lewat pos entry ini...
CNY tahun ini sekali lagi putra johor club mengadakan konvoi beramai2 ke mersing johor..tmpt biase lorh...seperti kebiasaannye terlalu banyak aktiviti yg diadakan dan hadiah2 yg menarik...
apa yg beshnye konvoi PJC, setiap ahli tidak akan pulang dengan tgn kosong..x kire la hadiah tu besar atau pun kecil...




emak yg takut naik van..hehehe


sampai jek ibu2 n bapak2 sediakan makanan....sodap!!

ahli-ahli lain sebuk mendirikan khemah dan ade gak yg pasang sound system



aktiviti berkumpulan bermula...
kami la BIDADARI huhu


kump. senyap..terdapat 6 kumpulan pd hari tuh...sume atas 1 tujuan..nk jadi juara!!!

ptg tuh bermula la pelbagai2 aktiviti..antaranye rebut2 kerusi..dan sifir 7..ha..sifir 7 nih dgr mcm senang...tp mengelirukan..




setiap aksi dan ragam warga putra akan dirakam sebagai kenangan..






muka my mom and dad yg bangge dapat kerusi..hahaha

yg seronoknye dgn club kami ni..aktiviti2 turut di sertai ibu2..x kire la kanak-kanak or sape2 on boleh join..syok kan??



tau x name permainan nie?lynn x tau..tp main baling jek..janji masuk..hehehe


acara sebelah malam...karoke...menari berkumpulan dan kawad kaki kreatif....




sukaneka..acara isi air dalam botol...



perbincangan dgn kumpulan utk menghasilkan lagu..


persembahan kumpulan kami...

konvoi kali nie jugak disertai timbalan polis daerah kluang..tuan radin...pada hari kedua berkonvoi tuan radin mmberi sedikit ceramah mengenai "pemanduan berhemah" dan "keluarga".dengan adanye ceramah sebegini...sekurang2nye kami semua mendapat manfaat...

sy selaku anak kpd timbalan president putra johor club, dengan ini ingin mengajukan 1 soalan...
bile lagi ek konvoi??hehhehe...


kpd mereka2 org2 johor yg ingin join club kami nih boleh la klik sini dekat situ ada berkenaan putra johor club..


"BERUSAHA BERSAMA MENUJU KEJAYAAN"


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 18 March 2010

dapat pergi gatsby deodrant street fair!!!


salam....terasa happy sgt bile dapat pergi ke event tu nanti..
actually lynn hanye follow jekk..tp my epynn pny nme yg di register....jd die n blog die la yg dpt jemputan nie..lynn pon x sgke..sebab mse die wat n3 bout gatsby deodran street fair nih..da terlambat da sebenarnye...lambat beberapa jam..cz nuffang bg tmpoh khamis(11/03/10) pkul 12tgh ary..yg my epynn neh boleh pulak confirmkan da lambat...da pukul 2 lebih....jd beserah je la..akhirnye.. my epynn bgtau berita gembire nie...happy sgt...

walaupun blog my epynn x di kenali...x femes..tp still lagi di beri peluang keemasan nie..alhamdulilah..happy sgt !!



p/s: to my epynn sory ary tuh marah2 kamu sebab lambat bukak email tuk confirmkan...







Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 17 March 2010

tips menyemai benih cinta


salam....
tbe2 ari nih nak bg tips...
tips2 bercinta..wahhh..mcm la sy neh hebat bercinta kan??
x per lorhh...sharing kan caring...huhu...walupon kadang2 kecundang gak..huhu

terus jek la ke tips2nye ok..mls da nak merapu...

1.serasi bersama

ok...dalam hubungan percintaan..setiap pasangan msti la serasi kan..bukan la maksud lynn serasi dari segi luaran..tp dari segi dalaman..dari perjumpaan pertama, kdg2 kite da dapat tau kte serasi or x dgn si die..cara percakapan memainkan peranan penting...
antara lelaki dgn perempuan sebenarnye la lelaki lebih jujur...maksudnye mereka lebih kepada jadi diri sendiri..jenis x kisah..tp bg perempuan bile first date lebih ke arah cover...btul ke cara tuh??kdg2 di sebabkan ini lelaki menjadikan alasan utk tinggalkan kite...ye alasan tidak serasi...atau mungkin lebih tepat.. tiada ciri2 yg diorang cari...cube kalau dari awal perkenalan lagi kita da jadi diri kita..kan senang...klau lelaki tu suka dia akan berminat utk mengenali kita lebih mendalam n klau x minat die boleh tinggalkan kita lebih awal..time tuh pun belum tentu kita dah jatuh hati pada die kan??jd x de la parah sgt bile ditinggalkan..tp cube klau kite tipu..kite x jadi diri sendiri..t da lame2 baru la terbongkar..x ke parah jadinye nnt??


2.berkongsi

dalam dunia nie..bnyk hal kita kne berkongsi..begitu jugak di alam percintaan...kita kne paham situasi pasangan kita macam mana..jgn la sampai setiap kali keluar date si lelaki jek kene berlanja..memang bengkok la dorangkan...kdg2 lelaki yg tak tahan dengan perangai perempuan yg macam nie lah menyebabkan mereka tinggalkan kita dan cari lain..cube sebelum kita keluar kita buat plan...

bunga - "kli nie kita kluar i belanja makan"
kumbang - " ok, i pulak berlanja tgk wayang"


dari situ kita da dapat 1 cara kan??? x de la lelaki ni asyk mengeluh je bila ajak keluar..yela mengeluh sbb duit kat poket da pokai..



3. jujur

ok dalam bab nie lynn nak kongsi..tentang hati dan perasaan..sejauh mana kita yakin pasangan kita tu sayang kan kita?? kadang2 hati jugak boleh menipu..betol x??? sejujurnye...kita yg kene mula dulu dalam bercinta x perlu la ada rahsia..walaupun sebnrnye ade jugak yg perlu kita rahsiakn dari pengetahuan si dia..tp lebih elok klau kita jujur dengan si dia..baru la betul2 cinta beb kalau si die pun sering jujur n tiada rahsia dengan kita...

4.kongkongan..

sebenarnye dalam hubungan cinta ini perlu jugak kongkongan...dalam konteks neh lebih tertumpu kepada perempuan, sebab bila sebut jek bab kongkong nie mesti perempuan kan??
actually perempuan bukanlah suka sangat mengongkong nie..mereka lebih kepada memberi perhatian...contohnye la...

si kumbang nie pergi lepak dgn mmber sampai lewat malam..tutut...si bunga mesej..

"nnt u dah balik jgn lupa bagitau tau"
or
"jgn balik lewat2 sgt"

pada lelaki mereka menganggap bende tuh seperti mengongkong yelah setiap apa yg mereka buat terkawal..si perempuan sebuk nak tau blik bile,keluar bile dsb...

tp pada permpuan..kite sebnarnye memberi perhatian pd mereka..bukan la kte suruh bagitau die sampai rumah pukul berapa kerana kita nak menyebuk kan?? sebaliknye kita nak pastikan die selamat...cube kalu si lelaki tak bagi tau apa2..tibe2 si perempuan dapat call yg lelaki tuh ex@#$#%t?? x terkejut berukk ke perempuan tuh nanti??

5. sikap

sikap nie tertumpu kepada diri masing2..bg permpuan nie lebih sinonim dengan "merajuk" dan lelaki pulak "ego". paling ketara lelaki la kan??sikap ego tuh makin menebal..
bile si bunga merajuk, si kumbang x reti2 nak pujuk..yela jatuh air muka bila pujuk aweks kan??
sikap ego tuh ketara terutamanya bila bergaduh...

dan untuk perempua pulak..da tau lelaki tuh ego jgn la tambah lagi keegoan dorang tuh..
lelaki ni pantang di cabar, pantang tgk permpuan lebih sikit dari dorang..kalau boleh dorang nak dorang lebih hebat daripada anda dari segala hal sekali pun..jd sebagai wanita..anda layannn jekk la kerenah mereke tuh..sebab itu yg mereka mahukan..mereka x nak kita lebih hebat..walaupun sebnarnye kte mmg hebat dari mereka..hehe..

sebenarnya banyak benda yg lynn nak kongsi..tp bnd2 tuh mungkin da biasa dengar di telinga anda..apa lynn tonjolkan ini mugkin kita sendri tidak sedar kan??
pokok pangkalnye pada kita sendiri..bagaimana kita mencorakknnye, itulah hasil yg kita dapat..sory la k klau ape yg lynn kongsikan nie x sependapat dgn korang sume..ini dri pandangn lynn jek...





Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 15 March 2010

BWF super series ( all england edisi ke 100) malaysia menang!!




salammmm...

baru lepas tgk badminton sambil buat assignment...yg pasti lynn hanya tgk perseorangan lelaki sahaje..yg lain???? tidak..haahaha..malas deh mahu tggu di dpan tv...

set pertama di menangi oleh datuk lee chong wei
dgn kemenangan 21-19...berdebar2 gak time tuh ye la..kire hebat gak orang japang 2...walaupun baru berusia 2o thn...walawey...terer manyak terer meyh k.tago tuh..

set kedua datuk lee chong wei mendahului 3-0, then edisi kejar mengejar bermula sehinnga lee chong wei tinggalkn budak japang tuh jauh...budak japang tuh ape lagi..geram meyh..kejar la...paling hampir pon chong wei 11 budak japang tuh 1o..chong wei x bg peluang la..akhirnye...
chong wei menang!!!! 21-19!!!!!yahoooooooo........




penat gile sorak2, terjerit2 kat umah walaupon aku sorang..tp still layan..huhu...tahniah chong wei...tp aku?hrumm harem...assignment x siap lg..pasal chong wei la neh!!! huhu...ok daaa...
jom la komen..hihi...k da..nk sambung buat assignment!!penting neh..


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 14 March 2010

nobody's perfect....part 2..




salam 1 malaysia..wah2...
hari nie tibe2 terpikir pulak nak buat n3 pasal nobody's perfect part 2..nak bace part1?? klik sini

kdg2 lynn terpikir...wujud ke manusia yg sempurna??jawapannye dah tentu la tidak kan?? tp kita boleh ubah ke arah itu..ok hari ini lynn nk kongsi ape yg ade dalam kepala otak lynn...

situasi 1

ade manusia nie yg bercinta...kumbang nie sorang yg selamba..x kisah...yg bunga ini pulak seorang yg pemalu....
si kumbang "pegi bayar abg tgu kat sini"
si bunga" ala x nak la..nnt orang tgk...malu la..da la muka x cantik...

persoalan?? orang yg x cantik selalunye akan di jadikan bahan gelak??? knape mst malu, klau diri tuh x cantik kan??orang perempuan selalu malu kalau x cantik...knape??orang perempuan yg cantik tuh suke ke pandang serong pada yg tidak cantik ini???

situasi 2
bertukar kepada
~

~
kenapa mst ade perubahan dalam hidup..ibarat terkene petir culture shock...kdg2 pelik..salah siapa bnd nie berlaku??? sebaik2 manusia boleh bertukar kepada golongan2 yg tidak sepatutnye..

persoalan?? adakah manusia sebnranye mudah terpengaruh??setebal2 iman manusia pun boleh runtuh tembok iman tuh..lagi la kita manusia yg masih banyak lemahnye...


situasi 3

perbualan antara kumbang dengan bunga

kumbang = " bunga cube tgk perempuan tu..serba serbi boleh buat...x harap kan orang.."
bunga = "ala..die tuh mmg mcm tu..lasak..mmg sume kerja die boleh buat"
kumbang = "bunga x nak jadi mcm die? sng hidup"
bunga = "ape kumbang rase bunga x sempurna??bunga banyak menyusahkan kumbang??bunga hny harapkan kumbang??tp bunga x ksh..sbb bunga selalu masakkn untuk kumbang..klau kumbang dengan die boleh die buat begitu??"


persoalan?? adakah kita perlu berterus terang dgn pasangan ttg kelemahan yg dia ada??adakah kelamahan sahaja yg sering diungkit dalam perhubunga??bagaimana pulak dgn kelebihan pasanangan??


jawapan...

nobody's perfect sng je kan?? dalam hidup ni tiada manusia yg sempurna... bersyukur la apa yg ada di depan mata..sifat manusia seperti pantai yg ada pasang surutnye..sesungguhnye perubahan ke arah kebaikkan sangat la dituntut dalam islam..."kita semua bukan sempurna" itu bukan la alasan...

hargai la yg ada sekarang..kerana apa yg berlaku sekarang adalah untuk masa depan..ape yg perlu kita lakukan ialah setiap apa buat wajib buat yg terbaik..insyaallah akan berjalan lancar semua urusan...




n3 untuk mengingatkan diri sendiri jugak...:p


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 13 March 2010

teka teki teka tekuk ular mati dalam mangkuk!! part 1

salam...........jom berteka teki...kongsi2 yerkk..
tibe2 otak berligat2 nak berkongsi teka teki..perkara biasa tetapi menarik kan??
kemungkinan sume da biasa dgr teka teki yg akan lynn bgtau..but ada gak yg tak tahu...teka teki nih banyak kategori..kdg2 jawapan ade yg x terfikir oleh akal...jom layan teka teki nie...

  1. banyak2 bege..bege ape yg happy??? jawapan bergembira
  2. ada seekor binatang yg keseluruhan anggota badannya di kepala apa die?? jawapan kutu
  3. ape perbezaan belukar dgn hutan?? jawapan belukar kereta biru hutan tu hutan laaa.. belukar dibaca blue car!!!
  4. perjalanan dari perlis ke johor mengambil masa lebih kurang 10 jam..soalannye..negeri mana yg ada di tengah2?? jawapan keDah DI di baca D...
  5. seorang pemburu ingin menembak burung..tp sygnye burung tu da terbang.. yg si pemburu tu tembak2 x dpat pakai senapang x leh kai lestik x leh..jd macam mana pemburu tuh nak dpt kan burung tuh?? jawapan tangkap gambar dapat la burung tuh!!!
  6. binatang apa yg bile kita sebut ada r di hadapan nye?? jawapan arnab
  7. lambang chelsea kala biru..scorpio kala apa?? kala jengking laaaa
  8. ada banyak jenis pokok..macam mana kita hendak tahu jantan or betina?? jawapan pokok yg mati pucuk da tentu la jantan..betina ada ke mati pucuk??
  9. ali hendak bukak pintu..die tolak pintu tersebut..tp still x boleh buka..kenapa?? jawapan sebab pintu tu tulis tarikkkk !!! baca la lain kali sebelum bukak
  10. apa persamaan ikan dan gitar?? jawapan goreng pon sodap!!!
  11. kenapa kebnyakkn lelaki suka kawen 3 daripada kawen 4?? jawapan sebab klau 1 isone,kalu 2 istwo..klau 3 isthree=isteri
  12. banyak2 binatang,binatang apa yg biadap?? jawapan kutu sebab die pijak2 kepala korang!!
banyak lagi rasanye teka teki nie..x pe nnt tny kat my dad lg ok..

sape2 yg ada teka teki meh la kongsi2....




Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 12 March 2010

ketiak wangi vs ketiak busuk masam...hehe

salam!!!!!!!!!!
haahaha..tgk title je da tau kan n3 nie bout ape..kli nie nak share pasal ketiak...
yerrr..ketiakk....selekeh ke???x kan...
ok...fakta atau auta lynn x tau..tp kepastian ade...


perempuan:

kebanyakkn perempuan suke bau badan lelaki yg semula jadi..maksudnye bukan bau deodoran or bau perfume..tp bau badan yg ori...semula jadi...
ada fakta yg mengatakan bau badan lelaki nie boleh membuatkan perempuan tenang....
bau badan lelaki boleh release tension..(maksudnye bau badan lelaki nie x busuk/masam..tp bau jantan...btol ker??)ye la..perempuan kan banyak mood kan..lagi2 time datang bulan..time tuh la muke berkerut...not berkedut k...haahahha.....yg pasti...klau x de mood disebabkan gaduh ngn suami/kekasih cm ner pulak nak tenangkan pkran?? si die x de...cm ne nak tenangkan pikiran???

perempun2 semua setuju ke dgn bnd nie???berape ramai perempuan yg suka bau badan lelaki??
lelaki pulak...lau ada isteri or awek kamu yg tension,muke masam..bg jek ketiak..gerenti trus ok!hahaha




lelaki:
bagi lelaki pula berbeza..mereka sentiasa ingin kan wanita yg wangi...kira klau berjalan nie batang hidung pun x nampak lagi tau bau wangi tuh da melekat jek...klau ketiak busuk???? mmg x akan di layan la..malah akan ditiggalkan..betul ke??mereka lebih suka bau yg wangi...dari bau asli perempuan tuh..agaknye kalau perempuan boleh ilangkan tension bile bau badan lelaki asli..lelaki pulak boleh tension n x de mood klau bau badan asli perempuan kan???


bau badan nie sebnarnye mmg menjd masalah kepada mereka yg mengalaminye...kadang2 pelbagai jenis deodran dah gune untuk mengatasi masalah ini..tapi bau badan msih terjadi..ade ke cara2 lagi untuk mengatasi maslah ini????

mandi dgn kerap??? klau dduk kat umah boleh la..klau berjalan x kan nak mndi jerr
gosok limau nipis or limau purut?? rasenye macam menyiksakan jek..tentu pedih kan ketiak..
mandi limau ?? berkesan ke dengan cara ini???
jadi ape lagi cara yg paling berkesan untuk hilangkan bau badan nie???fikir2kan la ye kawan2...daaaaa...


Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers